Gyakorlat

2 órája

Minősítő gyakorlatot tettek a mentőcsoportok Gyomaendrődön

A napokban nemzeti minősítést megújító törzsvezetési terepgyakorlatot tartott a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Vidra, a Sárrét, a Körös–Kondor, a Titán, a Pelikán, és a Gyulai Mentőcsoport és egyéb szervezetek bevonásával. A mentőcsoportok gyakorlata a Békés megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség támogatásával zajlott le.

Dinya Magdolna

A minősítő, mentőcsoportok gyakorlata célja az volt, hogy a Nemzeti Minősítési Rendszerben foglaltaknak megfelelően, számot adjanak a meglévő alapvető vízkár-elhárítási, műszaki mentő képesség, alapvető viharkár-elhárítás, keresőkutyás tevékenység szakterületekre vonatkozó képességeikről, felkészültségükről adták hírül a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldalán.

mentőcsoportok gyakorlata
Gyomaendrőd adott otthont a mentőcsoportok gyakorlata számára. Fotók: bekes.katasztrofavedelem.hu

A gyakorlatot Toldi Balázs Gyomaendrőd polgármestere, valamint Dr. Smiri Sándor a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője nyitotta meg, majd ezt követően Kiss András tűzoltó dandártábornok, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és felhívta a figyelmet a balesetmentes és szakszerű munkavégzésre. 

 

Mentőcsoportok gyakorlata több mint száz fővel:

  • Hivatásos állomány 20 fő
  • Körös és Viharsarok Mentőcsoport egészségügyi és felderítő állománya 7 fő
  • Titán Mentőcsoport 18 fő
  • Vidra Mentőcsoport 16 fő
  • Körös - Kondor Mentőcsoport 16 fő
  • Sárrét Mentőcsoport 15 fő
  • Gyulai Mentőcsoport 18 fő
  • Pelikán Mentőcsoport 19 fő
 

A gyakorlatot Nagy Attila tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelője, a nemzeti minősítő bizottság elnöke megfeleltre értékelte. A nemzeti minősítésről szóló oklevél birtokában a mentőcsoportok részt vehetnek a hazai katasztrófák és veszélyhelyzetek hatásai elleni védekezésben.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában