Beruházások

2022.03.23. 16:16

Felújították a kamuti művelődési ház tetőjét

Lezárult a művelődési ház tetőszerkezetének felújítását célzó projekt Kamuton. A település a Magyar Falu Programon nyert 25 millió forintos forrásból emelte a közösségi épületet a kor színvonalának megfelelő állapotra.

N. Sz.

A szerdai átadón Balog Imréné elmondta, az acéltartó szerkezet kivételével mindent elbontottak, a ház teljesen új tetőt kapott, a használaton kívüli kéményeket visszabontották, megszűnt a beázás. A polgármester kiemelte, a projekt csak egyike, az utóbbi időben megvalósult beruházásoknak.

 

Megemlítette az óvodát, iskolát, melegítőkonyhát, egészségházat, vendégházat, községházát, orvosi lakást, temetőt, a járdákat és a belvízelevezető csatornát. A fejlődés zálogának a ciklusokon átívelő akaratot nevezte, amely mellett sokat köszönhetnek Dankó Béla országgyűlési képviselőnek.

– A település úgy lépett a fejlődés útjára, hogy közben megőrizte falusi jellegét, békéjét, nyugalmát, meghittségét – tette hozzá.

Dankó Béla hangsúlyozta, a szervezeteknek, programoknak helyt adó művelődési ház immár valódi otthona lehet az összetartó, remek közösségnek. Hozzátette, sok hazai és uniós forrás érkezett, összességében több mint 6,7 milliárdnak örülhettek a helyiek.

Balog Imréné és Dankó Béla adta át a legújabb beruházást /Fotó: Jenei Péter/

– Hamarosan a Fő utca, a tér, sőt a 47-es körforgalomtól az út is megújul. A kamutiak felhajtón csatlakozhatnak majd rá az M44-esre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában