Múltidézés

2022.09.11. 18:11

Egykori diákok találkoztak a kismegyeri Fatornyosban

Jubileumi, tizedik találkozójukat tartották a hajdani, békéscsabai, kismegyeri iskolában az intézmény egykori tanulói szombaton.

Ny. L.

Megkoszorúzták az emléktáblát, és emlékeztek azokra a tanítókra, diáktársakra, akik már nem lehetnek közöttük. Az épületet Dzurek Sándor tulajdonos újította fel, és a Fatornyos nevet megőrizve vendégházat is létesített. Az ebédet is ő készítette, mégpedig marha- és birkapörköltet.

– Sajnos, csak egy tanárnő tudott eljönni, dr. Novák Pálné Edit – mondta Kelemen Györgyné Tadanaj Erzsébet, a Fatornyos iskola volt diákja, az egyik főszervező. – Nagyon hiányoltuk Orosz Györgyné Marikát, aki most nem tudott részt venni az eseményen.

 

A diákok viszont szép számmal megjelentek, és nagyon jól érezték magukat. Megbeszélték az eltelt 10 év tapasztalatait, felidézték a hajdani, itt töltött éveket, és már a jövő évi találkozó is szóba került. Az iskola mellett megépült új, fürjesi bekötőutat is megnézték, sőt többen ki is próbálták, azon vették hazafelé az irányt.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában