Érdekes programok

2023.01.03. 13:37

Téli lovastábort tartanak Mezőberényben - galériával

Első alkalommal szerveznek téli lovastábort a mezőberényi Madarász lovastanyán.

P. G.

A gyerekeket érdekes programok várják a Madarász lovastanyán

Madarászné Bereczki Zsuzsanna szakmai vezető, a tábor főszervezője elmondta, előzetesen bíztak abban, hogy hó is hullik, hiszen rendelkeznek nagyobb szánkóval, parasztszánnal is, az időjárás azonban másként alakult.

Az alapítványi program tematikája hasonló nyári táboraikhoz. A résztvevők, a húsz – öt és tizennyolc év közötti – fiatal bekapcsolódhat az istállóban zajló munkákba, a lovak etetésébe és ellátásába.

A gyerekek nagyon szeretik a takarmányok behordását, aminek részeként begurítják a széna- és szalmabálákat az istállóba. Emellett íjászkodnak, nagy siker volt a bunkerépítés, valamint kézműves foglalkozás, természetesen lovaglás, posta- és sétakocsikázás egyaránt színesíti a tábort. Szabadidős programok ugyancsak elérhetők, a részvevők pingpongozhatnak, csocsózhatnak, akár biliárdozhatnak is.

– A tábor nagy előnye, hogy ezúttal is családias hangulatban zajlik egy kis közösség valamennyi előnyével – fogalmazott Madarászné Bereczki Zsuzsanna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában