Hagyományőrző rendezvény

2023.07.05. 12:45

A betyárnapok ismét számos csemegével szolgál Kondoroson

Immáron 23 éve annak, hogy Kondoros önkormányzata útjára indította térségi szintű, hagyományőrző rendezvényét, a Kondorosi Betyár Napokat, mely a betyárság legendáit és hagyományait viszi tovább, eleveníti fel – hangsúlyozta Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere keddi tájékoztatóján. Hozzátette, a rendezvény ugyanúgy méltán híres a sokszínű gasztronómiai értékeiről is.

Nyemcsok László

– A vármegyei, városi rendezvények sorából az is kiemeli, és különlegessé teszi a betyárnapokat, hogy egy épített, kiemelkedő örökségünkhöz, az immár Békés Vármegyei Értékként tündöklő Kondorosi Csárdához, és annak legendáihoz kapcsolható. Idén július 14-15-én rendezzük meg – emelte ki Ribárszki Péter.

A polgármester elmondta, szombaton kilenc órától az óvoda előtti téren a Kondorosi Citerazenekar nótaszója kíséretében az immár hagyománnyá vált „Rózsa Sándor Pogácsája” elnevezésű gasztronómiai programé a főszerep. Ezt Kondoros díszpolgára emléke előtt tisztelegve a II. Oszter Sándor Csikósbemutató követi. Fél 12-kor a vendégekkel és a kondorosi családokkal együtt a hagyományos menet kezdődik, ezt követően hivatalosan is megnyitják a rendezvényt. Fél egytől a Kondoros Csárda által elkészített Betyárok kedvencét kóstolhatják meg a jelenlévők.

Délutántól számos, színesebbnél színesebb program várja a fesztiválra érkezőket. Többek között az alföldi betyárlézerrel és a hungarikum-játszóházzal a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában