Felújítás

2023.08.27. 12:16

Menesztették a galambokat, jöhet az új tető a battonyai templomra

A Battonyai Szentháromság Plébánia 80 millió forintot nyert a püspökség segítségével a templomtető felújítására – tették közzé közösségi oldalukon. Állványerdő jelzi, a munka zajlik.

Csete Ilona

A palatetőt eltávolítják, a felújítás zajlik.

Fotó: Facebook

A tetőfelújítás kapcsán a templom padlásának a tisztítását is el kellett végezni, hiszen ez kiváló helye volt a galamboknak. De lássuk a részleteket, amiket a Szeged-Csanádi Egyházmegyénél tudtunk meg.

Megkeresésünkre elmondták, valóban egy korábbi, egyházi közösségi célú programok támogatására kiírt keret átcsoportosításával valósulhat meg a munka. Az a célja, hogy a meglehetősen rossz állapotban lévő battonyai templom tetőszerkezete megújuljon.

A katolikus templomot körbe is állványozták. Fotó: Facebook

A rendelkezésre álló forrásból (a konkrét beruházási cél megkezdése előtt) szükséges volt a teljes tető galamb, illetve galambürülék mentesítése. A templom tetőszerkezete héjazatcserével újul meg. Megtörténik az újralécezés, illetve a palafedés cseréje. Szükség esetén a tartógerendákat is kicserélik. Elvégzik a faszerkezetek láng- és gombamentesítését. 

Reményeik szerint a későbbiekben további források bevonásával lehetőség nyílik a templom teljes körű felújítására – tették hozzá közleményükben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában