Gyulavári

2023.10.15. 12:33

Közel háromszáz kutyát neveztek a megmérettetésre - videóval

Nagy sikerű, nemzetközi színvonalú országos kutyakiállítást szervezett a MEOESZ Gyulai Kutyás Klub szombaton a Gyulavári Kastély mögötti sportpályán. A megmérettetésen 10 fajtacsoportban közel 300 kutya vett részt.

Papp Gábor

Fotó: Für Henrik

Csépai István, a Gyulai Kutyás Klub elnöke lapunknak elmondta, hét évvel ezelőtt szervezhettek Gyulán hasonló kiállítást, hét esztendő után nyerték el ismét a rendezési jogot. Az összfajtás megmérettetésre közel háromszáz kutyát neveztek gazdáik összesen 10 kategóriában, úgynevezett FCI fajtacsoportban.

Csépai István kitért arra, hogy a kiállításra az ország számos tájáról jöttek résztvevők, egyebek mellett olyan távoli helyekről is, mint Mátészalka, Budapest vagy Székesfehérvár.

Az M44-es gyorsforgalmi útnak köszönhetően Békés vármegyei megközelíthetősége sokat javult, éppen ezért olyan településekről is elutaztak Gyulára, ahonnan korábban nem – tette hozzá a klub elnöke. A kutyákat nemzetközi, 9 tagú bírói kollégium értékelte, közülük ketten érkeztek Romániából, ketten Szlovákiából, a többi bíró pedig Magyarországról.

Csépai István kiemelte, hogy a rendezvény létrejöttét nagyban segítette a gyulai önkormányzat, illetve a város polgármestere, dr. Görgényi Ernő, és ugyancsak nagy segítséget adott a programhoz a Gyulasport Nonprofit. Kft., illetve annak ügyvezetője, Kertes István. A szervező klub elnöke szólt arról, hogy egy ilyen kiállítás megrendezéséhez számos kritériumnak kell megfelelniük, biztosítanuk az orvosi és az állatorvosi ügyeletet, a menekülő útvonalat és számos egyéb eszközt.

A programot a szervezők tudatosan úgy állították össze, hogy az érdeklődők is találjanak a kedvükre valót. 12 órától kutyabemutatót láthatott a közönség, illetve Best in Show is szórakoztatta a megjelenteket. Utóbbi keretében a fajták legjobbjait is összevetették, és közülük került ki a három győztes. A fődíjat pedig egy vörös ír szetter érdemelte ki.

A szervezők megemlékeztek a gyulai klub tragikus hirtelenséggel elhunyt elnökségi tagjáról, Majernyik Józsefről, akinek egyik legfőbb álma volt az országos verseny megrendezése. Az eseményen megnyitó beszédet mondott dr. Görgényi Ernő polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában