Választás

2024.03.11. 16:47

Újrázna a polgármester: dr. Mokán Istvánt indítja a Fidesz Sarkadon

Sarkadon a jelenlegi városvezetőt, dr. Mokán Istvánt indítja polgármesterjelöltként a Fidesz a választáson. Dr. Mokán István hangsúlyozta: kellő szerénységgel és alázattal készen áll Sarkad és a sarkadiak lelkiismeretes, legjobb tudása szerinti szolgálatára.

Licska Balázs

Huszonhat éve dolgozik az önkormányzatnál dr. Mokán István, végigjárta a ranglétrát. 1998-ban pénzügyi ügyintézőként kezdett, majd 2000-től 2006-ig városmenedzser volt. 2006-tól egyéni választókerületben megválasztott képviselő a mai napig, illetve 2006-tól 2014-ig főállású alpolgármester volt. 2014-től pedig polgármesterként vezeti Sarkadot. 

újrázna, Fidesz, jelöltek, Dr. Mokán István, Sarkad
Bondár Lajos, Mitykó Pál, Nagy Imre, Sarkadi Kálmán, dr. Mokán István, Mester Judit Ibolya, Sajti Lajos, Sárosi Mátyás és Bende Róbert. Fotó: Sarkad

A négy diplomával – közgazdász, jogász és mentálhigiénés szakember végzettséggel – rendelkező városvezető hangsúlyozta, kellő szerénységgel és alázattal készen áll Sarkad és a sarkadiak további szolgálatára. Politikai hovatartozástól függetlenül minden sarkadit szolgálna ezentúl is emberséggel, az embertársak iránti tisztelettel, közvetlenséggel, szeretettel, segítőkészséggel, lendülettel, hittel, összefogással és eredményességgel.

– Szívügyem Sarkad és az itt élők sorsa – folytatta dr. Mokán István, aki a születésétől kezdve egyként lélegzik a településsel. Amióta polgármester, békés közéletet, sikeres közösséget és fejlődő várost kovácsoltak. Nagy, tízezer lelkes családban gondolkodik, amelyben mindenkinek fontos szerepe van. 

Beszélt arról is, hogy soha nem látott nagyságrendű fejlesztések valósultak meg, indultak el. Amíg korábban 1-1,5 milliárd forintnyi fejlesztés jellemzett egy-egy önkormányzati ciklust, az elmúlt kettőben 20 milliárd forintnyi beruházást valósítottak meg, indítottak el. Kiemelte: a város és az élet valamennyi területén érzékelhető a fejlődés.

Elmondta, hogy Sarkadon átalakul a választási szisztéma: polgármestert, illetve, mivel nem lesznek választókerületek, listás rendszerben nyolc önkormányzati képviselőt választanak. A grémium így kilenctagú lesz. 

A javaslatára a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjeként Bende Róbert, Bondár Lajos, Mester Judit Ibolya, Mitykó Pál, Nagy Imre, Sajti Lajos, Sarkadi Kálmán és Sárosi Mátyás indul, akik jelenleg is a képviselő-testület tagjai, és folytatnák az elkezdett munkát Sarkad érdekében.

Hozzátette, hogy ugyan független önkormányzati képviselőjelöltként, de őt, mint a Fidesz polgármesterjelöltjét támogatva indul a választáson Oláh János (önkormányzati bizottsági tag, vállalkozó, iskolavezető, gépjárművezető-oktató), Rajki-Tóth László (intézményvezető, tanító), Rózsavölgyi Zoltán (önkormányzati bizottsági tag, mentőállomás-vezető) és Tóth János (vállalkozó, szeszfőzdevezető).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában