Összefoglaló

2024.06.30. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 30.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 30-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Egészen döbbenetes balesetben halt meg egy fiatal magyar autós Ausztriában. Összeszorul a szív a borzalmas helyszíni fotók láttán. Néhány másodpercen múlt, és még ma is élhetne a fiatal férfi...

Nagyon jó hír: forradalmi vizsgálati módszert találtak a mellrák ellen. Az új betegeknek és a gyógyultaknak is nagy segítség lehet egy új vérvizsgálat. Az eljárás azt teszi lehetővé, hogy akár évekkel a tünetek előtt felfedezzék a betegséget.

Megtudta a férfi, hogy mennyit nyert és azonnal szívrohamot kapott. Másfél milliárdot nyert a kaszinóban egy férfi, azután szó szerint szívinfarktust kapott az örömtől.

Űrtechnológiát alkalmaznak magyar építészek a városi hőség enyhítésére. Műholdaktól származó földmegfigyelési adatokat felhasználva dolgoznak ki megoldásokat magyar építészek a hőszigethatás csökkentése érdekében.

Hamisan vádolta meg az élettársát azzal, hogy bántalmazta őt az az 56 éves battonyai nő, akivel szemben most a Battonyai Járási Ügyészségen hamis vád bűntette miatt emeltek vádat, a vádiratban próbára bocsátás intézkedés alkalmazását indítványozva.

A Holokauszt 80 emlékév keretében vasárnap Békéscsabán, a Széchenyi-ligeti zsinagógában arra emlékeztek, hogy 80 éve deportálták a holokauszt békéscsabai és Békés vármegyei áldozatait. Több mint kétezer békéscsabait szállított az a transzport, amely 1944. június 26-án indult Békéscsabáról és június 29-én érkezett meg Auschwitzba. Az elhurcoltak 90 százalékát azonnal megölték, pár óra alatt szinte a teljes békéscsabai zsidóság megsemmisült.

– Nemcsak emlékezni vagyunk ma itt, hanem mi most így együtt történelmet írunk és a jövőt építjük, amikor a hétköznapok hajrájából kilépve Jézus lábaihoz telepszünk és köré gyűlünk ebben patinás templomban – egyebek mellett erről beszélt a Békéscsabai Evangélikus Nagytemplomban megtartott vasárnap délelőtti ünnepi istentiszteleten Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke.

A Mavir jelenlegi elszámolási mérési adatai szerint hétfőn déltájban felülmúlta a 3190 megawattot az 50 kW feletti naperőművek termelése, az új negyedórás csúccsal idén negyedszer dőlt meg az ipari létesítmények rekordja – tette közzé kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook oldalán, írja az MTI.

Kizáratnák a Demokratikus Koalícióból a gyulai Leel-Őssy Gábort, aki korábban arra kérte Gyurcsány Ferenc pártelnököt, hogy a választási kudarc után vonja le a következtéseket és távozzon a párt éléről. Kritikája nem maradt válasz nélkül: a DK elnöksége etikai vizsgálatot kezdeményezett Leel-Őssy Gábor ellen.

Palacsintaparty „nem színötös” bizonyítványért címmel rendezett programot a Körös Motoros Karitatív Egyesület vasárnap délután Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén. Palacsintaparty „nem színötös” bizonyítványért kezdeményezéssel a szervezők arra hívták fel a figyelmet, hogy nem csak az érdemjegy határoz meg minket, hanem a bele fektetett tanulás és munka.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában