Egymillió találkozás napja

2024.06.08. 15:59

A választás tétje Sarkadon: gyarapodás vagy marakodás – videóval

Sarkadon dr. Mokán István polgármester és Mester Judit Ibolya alpolgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és önkormányzati képviselőjelöltje több családot is felkeresett szombaton a kormánypártok által meghirdetett Egymillió találkozás napja apropóján. Elmondták, hogy mi a vasárnap az európai parlamenti és az önkormányzati választások tétje.

Licska Balázs

– Vasárnap sorsdöntő választásra készül Magyarország. Európai uniós és országos szinten a választás tétje, hogy háború vagy béke. Nagyon fontos, hogy az Európai Parlamentbe békepárti képviselőket küldjünk, ők pedig a Fidesz-KDNP jelöltjei – hangsúlyozta dr. Mokán István, Sarkad polgármestere. Hozzátette: Sarkadon is igyekeznek mozgósítani a helyieket. Eljuttatják mindenhova Orbán Viktor miniszterelnök levelét, és arra ösztönzik a sarkadiakat, hogy vasárnap menjenek el szavazni, és hogy olyan döntéseket hozzanak, amelyek a béke irányába hatnak.

választás, Egymillió találkozás napja, Sarkad, választás 2024, dr. Mokán István
Kóra Tamást és családját is felkereste szombaton, az Egymillió találkozás napján dr. Mokán István és Mester Judit Ibolya. Felhívták a figyelmet a vasármapi választás fontosságára. Fotó: Licska Balázs

A Fidesz-KDNP sarkadi polgármesterjelöltje elmondta, helyi szinten az önkormányzati választás tétje az, hogy folytatódik a gyarapodás, vagy azt felváltja a marakodás. Kiemelte, hogy Sarkad az elmúlt tíz évben gyarapodott, több mint 20 milliárd forintnyi fejlesztési forrást vittek a városba a polgármesteri szolgálata idején, közösen. Ezzel békés közéletet, sikeres közösséget, fejlődő várost teremtettek Sarkadon. Lényegesnek mondta, hogy ezt a munkát folytassák, és hogy a sarkadiak nagy, békés, fejlődő, sikeres családban éljenek továbbra is. 

Tóth Györgyöt és családját is arra buzdította dr. Mokán István és Mester Judit Ibolya, hogy menjenek el szavazni vasárnap. Fotó: Licska Balázs

Változik a választás rendje a városban

Beszélt arról, hogy Sarkadon változik a választás bizonyos tekintetben. Mivel a város lakosságszáma 10 ezer alá csökkent, megszűntek az egyéni választókerületek. Az önkormányzati képviselőjelöltek közül, úgynevezett listás szavazás alapján nyolcan kerülhetnek be a testületbe. Felhívta a figyelmet, hogy nyolc jelölt indul a Fidesz-KDNP színeiben – többek között Mester Judit Ibolya alpolgármester is, akire nagyban számít a továbbiakban is –, ugyanakkor vannak olyan független jelöltek is, akik elkötelezettek Sarkad fejlődése iránt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában