Laborgépek

2024.07.03. 11:06

Új gépek érkeznek a kórházi laborba, nőhet a várakozási idő

Az eddigieknél modernebb berendezésekre cserélik az Orosházi Dr. László Elek Kórház központi laboratóriumának a gépeit. Az átállás miatt a laboros dolgozóknak meg kell tanulniuk az új gépek használatát, emiatt néhány napon kevesebben végzik a vizsgálatokat, így megnőhet a várakozási idő.

Csete Ilona

Két kémiai automatát, két immunkémiai automatát és egy nagy hatékonyságú folyadékkromatográfiás (HPLC) automatát telepítenek az orosházi kórház laboratóriumába július első két hetében. A régi automaták leszerelése, az új eszközök összeszerelése, a kalibrálások elvégzése, az automaták használatának betanítása és az informatikai beállítások komoly technikai és emberi feladatot adnak  minden érintett kollégának.

új gépek, kórházi labor, Orosháza
A képen a központi laboratórium váróterme Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Ahhoz, hogy az új gépeket minden laboros kolléga megismerje, alapos, mindenre kiterjedő betanítás szükséges, ezért ezen idő alatt csökkentett kapacitással tud dolgozni a laboratórium – adott tájékoztatást közösségi oldalán az intézmény. Ez azt jelenti, hogy a megszokott három felvételes és három vérvételes munkatárs helyett ezen napokon mindkét állomáson ketten dolgoznak majd. Természetesen minden beérkező betegtől leveszik a mintát, azonban hosszabb lehet a betegek várakozási ideje mind a felvételnél, mind a vérvételnél.

Kérik a betegeket, hogy az alábbi napokon lehetőség szerint csak akkor menjenek a kórházi laboratóriumba, ha sürgős beutalót kaptak, vagy más napon semmiképpen nem tudják megoldani a vizsgálatot.

Az érintett napok: 2024. július 4; 5; 9; 10; 11.

Ezeken a napokon a vizelet üledékvizsgálatok nem fognak elkészülni, illetve a külsős mintavevő helyek beszállítása is át lesz szervezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában