Összefoglaló

2024.08.04. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 4.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 4-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Halálos baleset történt a felsőőri (Oberwart) elkerülő úton vasárnap az osztrák határ közelében. Egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek- írja az ORF.

Egyszerű kullancscsípésnek indult, vérzéses láz végzett egy idős férfival. Egyelőre védőoltás sincsen a szörnyű fertőzés ellen, amelybe egy 74 éves férfi halt bele Madridban.

Till Tamás szüleit nagyon felkavarták az elmúlt napok eseményei (videó). Az utolsó pillanatig reménykednek, hogy nem a fiukat találták meg.

Békéscsabáról, a Linamar Hungary Zrt. kollégái hívták a szentesi vadmentő diszpécserét, egy sérült idei fehér gólyának kértek segítséget az elmúlt napokban. A diszpécser azonnal fogadta a hívást, az egyeztetést követően ketten vállalták a fehér gólya beszállítását a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpontba.

Hankó János békéscsabai kertész, a Stark Adolf Kertbarát Kör elnöke több mint 30 év alatt gyűjtött tapasztalatait osztotta meg a fűvel, a fűnyírással kapcsolatban. Arról is beszélt, hogy a nagy hőségben miként járjunk el, hogy a fű ilyenkor is kert dísze maradjon.

Már 25 éve áll Békéscsabán, a Dobozi úton a 15 méter magas Eiffel-torony 1:20-as méretarányban. A békéscsabai Eiffel-torony építője, Horváth László ezermester jóvoltából olimpiai ötkarikát kapott, mégpedig biciklikerekekből. Az építményen ott a magyar, nemzeti színű felirat is: Párizs-Békéscsaba 2024.

Sokkal többet használhatnánk fel a napenergiából, ha ismernénk a technológiát. Akár 30 százalékkal növelhető a megtermelt energia felhasználásának aránya intelligens megoldásokkal.

A budapesti alvilág kedvenc helyén tartott privát bulit Magyar Péter. A Metropol információ szerint csak azok léphettek be az előzetesen meghirdetett partira, akik regisztráltak, de ők is csak a borsos „támogatói” díj megfizetése után.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában