Augusztus 20.

2024.08.21. 12:13

Szarvas Péter: legyen Békéscsaba nyugodt, biztonságos, családbarát város

Békéscsaba fejlődéséről, a megvalósult és tervezett beruházásokról, valamint Szent István örökségéről is szólt Szarvas Péter polgármester kedden, az augusztus 20-ai tűzijátékot megelőző beszédében.

Licska Balázs

– Az elmúlt években tanúi lehettünk a dinamikus fejlődés számos jelének. Új utak, járdák, parkolók épültek, közösségi terek újultak meg, intézményeink modernizálódtak – ismertette augusztus 20-ai beszédében Szarvas Péter. Békéscsaba polgármestere hozzátette: néhány hónap múlva a kormányzati támogatással finanszírozott M44-est bekötik az országos autópálya-hálózatba.

Szarvas Péter, békéscsaba
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a tűzijáték előtt mondott beszédet. Fotó: Szarvas Péter Facebook-oldala/Somogyi Martin

A hulladékudvartól a bankautomatákig 

Ugyancsak a kormány támogatásából épül, szépül a Munkácsy Negyed. Nemrég szobrot adtak át a bábszínháznál, és szeptember végére várható a Deák és József Attila utcák közötti kishíd átadása, amely 5 méteres szélességével alkalmas lesz a gyalogos és kerékpáros forgalom számára is.

A polgármester megemlítette a Kétegyházi úti hulladékudvart, a sportlétesítmény-fejlesztéseket, a Kenderföldeken a vezetékes ivóvízhálózat bővítését. Azt, hogy vállalkozók bevonásával tudnak postai szolgáltatást nyújtani Jaminában, Gerlán és a Lencsési lakótelepen, hogy lesznek bankautomaták az MBH Bank révén Mezőmegyeren, Gerlán, Jaminában és a piacon.

Több beruházást tervez Békéscsaba

Pályázati forrásból tervezik az Árpád fürdő fejlesztését. Bölcsődét építenek Jaminában, amit a jövőbe vetett hit jelképének nevezett. Tíz helyen terveznek kerékpárút-fejlesztést, illetve számos városi téren várható beavatkozás, a Penza-lakóteleptől a Kazinczy-lakótelepig.

Szarvas Péter polgármester beszélt a város rendezettségének fontosságáról, szólt a kultúráról és a sportról. Hangsúlyozta: a nehéz gazdálkodási környezet ellenére a csabai vállalkozások jó színvonalon dolgoznak.

Szarvas Péter: Szent István jelenti az alapot

– Szent István szellemisége máig fényesen ragyog. Ő az az alap, akire a későbbi korok építkeztek. Szorgalma és alázata olyan példa számunkra, amelyet ma sem téveszthetünk szem elől – emelte ki a városvezető. Aláhúzta: legyen Békéscsaba egy nyugodt, biztonságos, családbarát város, ahol minden generációnak jó élni. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában