Beol podcast

2024.08.02. 10:22

A java még most jön az olimpián – Stúdiónk vendége Verasztó Lajos sportújságíró

Stúdiónk vendége Verasztó Lajos, a Békés Megyei Hírlap nyugalmazott sportrovatvezetője volt, akivel Nyemcsok László újságíró beszélgetett a párizsi olimpia eddig történéseiről.

Nyemcsok László

Verasztó Lajos

Fotó: Gál Csaba

Lajos főként a magyarok szereplését elemezte augusztus 2-án, pénteken reggel. Vagyis a csütörtök esti, első aranyérem megszerzése után, de például a magyar-dán férfi kézilabda-mérkőzés és a férfi párbajtőrcsapat színre lépése előtt.

Kollégánk kiemelte, Kós Hubert fantasztikus teljesítményt nyújtott az 200 méteres hátúszásban, és megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét Párizsban. Egy úszópápának tartott amerikai edző kapcsán – aki Hubert felkészülését irányította – kitért Széchy Tamásra, a korábbi magyar úszópápára is, akinek tanítványai számos olimpiai aranyérmet szereztek.

Lajos elmondta, Széchy Tamás Dobozon született, a békési Szegedi Kis István Református Gimnáziumban tanult. Kezdetben a Gyulai Medosz, majd a TFSE atlétája, később súlyemelője volt.  

A párizsi olimpiára visszatérve hangsúlyozta, a java még most következik magyar szemszögből a kajak-kenutól az öttusáig. Az magyar szereplés kapcsán kiemelte, a századmásodpercek, a centik, a milliméterek eddig jellemzően nem a mi oldalunkon álltak, de a java még most jön az olimpián.

Lajos hozzátette, minden eredményt, helyezést meg kell becsülni, mert rengeteg munka, lemondás van benne, és dicsőség a világon hatodiknak vagy tizediknek lenni vagy egyáltalán kijutni egy olimpiára.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában