Közösség

2024.08.21. 17:21

Bebével és lecsófőző versennyel jön a gyulai Családi Piknik

Szeptember 7-én, szombaton immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Családi Pikniket Gyulán, a Wesselényi-tónál – jelentette be a helyszínen megtartott szerda délutáni sajtótájékoztatón Kónya István főszervező, önkormányzati képviselő, a város alpolgármestere. A Családi Piknik egyik főeseménye idén is lecsófőző verseny lesz, amelyre már 44 csapat jelentkezett, de augusztus végéig még várják a nevezéseket.

Papp Gábor

Kónya István kiemelte, ebben az évben is lesznek kiegészítő programok a Családi Pikniken, így ismét megtartják a kézműves termékek vásárát a Wesselényi-tó partján, illetve megszervezik a gyermekhorgászversenyt is.

családi piknik, lecsófőző verseny, Gyula
Ficzere István, Kónya István és Nyíri Mihály mutatta be a szeptember 7-i családi piknik programját, amire több száz érdeklődőt várnak. Fotó: Bencsik Ádám

Mintegy félszáz csapat főz majd a Családi Pikniken

Az önkormányzati képviselő, főszervező megerősítette, a lecsófőző versenyre már 44 csapat jelentkezett, de augusztus végéig még várják a nevezéseket. Így várhatóan mintegy félszáz csapat áll majd rajthoz a megmérettetésen. 

Bebe is fellép

A pikniken napközben lesz kutyás agility bemutató, Python Magic Show, labdarúgó mérkőzés, és műsort ad Pepe Manó.

– Sztárvendégként Bebe az egykori Back to Blackből lép majd színpadra – folytatta a gondolatot. – A Három Amigo, majd a Supamono is koncertet ad, végül Dj Molnare keveri a zenét. 

Különleges kézműves termékek

Nyíri Mihály, a Gyulai Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesületének elnöke a kézműves termékek vására kapcsán elmondta, a bemutatót negyedik alkalommal rendezik meg. Szólt arról, hogy a teljesség igénye nélkül lesznek különleges kézműves sajtok, szappanok, kerámiák, házi kolbászok, szalonnák, péksütemények, chiliszószok, gyógynövényes szörpök is a kínálatban. 

A Wesselényi-tónál

Ficzere István, a Wesselényi-tó működtetője kiemelte, nagyon fontosnak tartják a gyermekhorgászversenyt, hiszen a tevékenységet így a legkisebb körében is népszerűsíteni tudják. A tóból elsősorban pontyokat és kárászokat fognak a horgászok. Ficzere István kitért arra, hogy idén tovább javítja majd a tó a vízminőségét, illetve lépéseket tesz víz Ph-értékének csökkentéséért. Jövőre pedig telepítésekben is gondolkodik. 

Kónya István hangsúlyozta, fontosnak tartják, hogy a Wesselényi-tó ne csak a Törögzug ékessége legyen, hanem a horgászok is komoly fogásokat érhessenek el ott.

Hozzátette, a pikniken egész nap két nagy ugrálóvár, arcfestés, óriási buborékkészítés, lufihajtogatás várja a legkisebbeket, illetve egészségügyi szűrések is lesznek. 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában