Békéscsaba

2024.08.10. 11:34

Ilyen javításokra kértek és kaptak pénzt az intézmények

Két óvodában várhatók javítások, illetve a családsegítő és gyermekjóléti központ két épületében cserélnek kazánokat. Erről, az úgynevezett intézményi céltartalék részbeni felhasználásáról döntött a minap tartott ülésén Békéscsabán a pénzügyi bizottság – jelezte Opauszki Zoltán, a grémium elnöke.

Licska Balázs

Opauszki Zoltán tanácsnok, önkormányzati képviselő, a pénzügyi bizottság elnöke a Facebook-oldalán azt írta: önkormányzati intézményekben keletkezett problémák megoldására biztosított az intézményi céltartalékból támogatást a minap a városházán tartott ülésén a pénzügyi bizottság.

javítások, intézmények, támogatás, óvodák
A Tündérkert Óvoda két telephelyén is várhatók javítások Békéscsabán. Fotó: Opauszki Zoltán Facebook-oldala
  • A Tündérkert Óvoda mezőmegyeri, Fő utca 8. szám alatti telephelyének nagykapuja rossz állapotban van. A Szegfű utca 11. szám alatti telephelyén pedig a belső udvari polikarbonát tetőfedés hiányossá vált, míg a belső udvari aszfaltburkolat töredezett, botlásveszélyes. A hibák javítására összesen 880 ezer forintot adtak.
  • A Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója jelezte, hogy a Czuczor utca 4. szám alatti telephelyen, valamint a Bartók Béla út 24. szám alatti épületében lévő egy-egy gázkazán meghibásodott. A hibák javítására az intézménynek összesen 368 ezer forintot biztosítottak.

A pénzügyi bizottság elnöke ismertette, hogy az intézményi céltartalék egy olyan költségvetési előirányzat, amelyről minden évben a büdzsé elfogadásakor dönt a városi közgyűlés. Ez egyfajta tartalék, hiszen az intézmények rendelkeznek saját, az önkormányzat által meghatározott költségvetéssel. A céltartalék terhére a rendkívüli, előre nem tervezett igényeiket jelezhetik az intézmények, például akkor, ha meghibásodás történik és azt javítani szükséges.

 

 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában