Csorvás

2024.08.21. 13:15

Kelemen Mihály Csorvás díszpolgára

Közel két évtizeddel ezelőtt, 2005. augusztus 20-án kapott városi rangot Csorvás, amely a huszadik század elejétől 1950-ig, majd 1970-től 2005-ig nagyközségi címet viselt. Szent István király ünnepe Csorváson emiatt is a legnagyobb események közé tartozik. Az esti ünnepségen több kitüntetést is átadtak, így Kelemen Mihálynak is, aki díszpolgári oklevelet vehetett át.

Gajdács Pál

Herczeg Tamás, Dr. Kerekesné dr. Mracskó Gyöngyi jegyző, valamint Baráth Lajos polgármester (a kép jobb szélén) ölelésében a díjazottak: Kelemen Mihály, Kársai-Gombkötő Réka, Kaszai Károly és Krámli Emma Zsóka

Fotó: Fotó: Herczeg Tamás facebook oldala

Az esti ünnepségen Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő is köszöntötte a 19. születésnapját ünneplő Csorvás polgárait és személyesen is gratulált a városi kitüntetésben részesülőknek, így Kelemen Mihálynak, akinek személyében új díszpolgára van a városnak. A Csorvási Gazdák Zrt. igazgatósági elnöke, tősgyökeres csorvási, igazi lokálpatrióta. Nemcsak a település alpolgármestereként tett, tesz sokat a városért, hanem a Csorvásiak Baráti Társasága elnökeként is. A civil szervezet élén mindig is fontosnak tartotta Csorvás természeti, környezeti, építészeti értékeinek megőrzését, a hagyományok megőrzését, s azt, hogy erősítse a lakosság kötődését az otthont adó környezethez. 

Csorvás Városáért kitüntető díjban részesült dr. Duliskovich Ilona, háziorvos és Kaszai Károly okleveles agrármérnök. „Csorvás közösségi életének fejlesztéséért” kitüntető oklevelet Kársai-Gombkötő Réka érdemelte ki. A Kiss-Antal István ösztöndíjat a Csorvásiak Baráti Társasága döntése értelmében idén Krámli Emma Zsóka kapta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában