Augusztus 20.

2024.08.22. 09:08

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapott Várfi András

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült a napokban Várfi András, Gyomaendrőd volt polgármestere, a Békés vármegyei közgyűlés nyugalmazott alelnöke.

Licska Balázs

Várfi András és dr. Nagy István az ünnepségen. Fotó: kormany.hu

Magyarország köztársasági elnöke, dr. Sulyok Tamás a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Várfi András, a Békés vármegyei közgyűlés nyugalmazott alelnöke, Gyomaendrőd volt polgármestere részére, a város és térségének fejlesztése érdekében végzett odaadó munka elismeréseként. A díjat a napokban augusztus 20-a alkalmából Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott rendezvényen dr. Nagy István agrárminiszter adta át.

– Amikor megkaptam a hírt a kitüntetésről, nagyon meglepődtem, hiszen immár nem vagyok gyakorló politikus, élem a nyugdíjasok életét – mondta Várfi András. Hozzátette: korábban is kapott elismeréseket, példaként hozta fel a miniszteri elismerő oklevelet, a Magyar Arany Érdemkereszt azonban egy rendkívül rangos, a köztársasági elnök által adományozott kitüntetés.

Megemlítette, hogy mennyire fontos számára a mezőgazdaság. Rendszeresen szervezett agrártémákban fórumokat, hogy hasznos információkkal segítsék a gazdákat. Gyomaendrődön több belvizes projektet valósítottak meg, öntözési tervet készítettek. A városi fejlesztések közül beszélt az út- és járdaépítésekről, arról, hogy a vasúti beruházás idején aluljáró létesült.

Várfi András a Békés vármegyei közgyűlés alelnökeként több településen is megfordult, számos rendezvényen vett részt, mondott beszédet. Mint fogalmazott, ezekre az alkalmakra mindig felkészült, és bár sokszor papír nélkül szónokolt, nem fejből. Fontosnak ítéli ismerni a magyar történelmet, főleg a 20. századit, szerinte akkor jobban megérthető a mai világ.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában