Aktívak a gazdák

2024.08.21. 16:29

Továbbra is érkeznek Békésben az adományok a Magyarok Kenyere programra

Az augusztus 20-ai kenyérszentelés Békés vármegye szinte mindegyik településén lezajlott, ezzel azonban nem ért véget a Magosz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program.

Nyemcsok László

Szerda kora délután Békéscsabán, a NAK Békés vármegyei igazgatóságán Nyemcsok Mihályné és Nyemcsok László kondorosi őstermelő nyújtotta át Kozsuch Kornélnak, a NAK és a Magosz Békés vármegyei elnökének jelképesen az adományt a rászorulók javára. A nagy zsákokban lévő kenyérgabona a kondorosi Szárító és Tároló Mg. Zrt. telepére érkezett be.

Nyemcsok Mihályné fiával együtt ajánlott fel búzát, mellettük Kozsuch Kornél Fotó: Beszédes Nimród

Kozsuch Kornél elmondta, a gazdák továbbra is szolidárisak a rászorulókkal. Ezt jelzi, hogy a tavalyi évhez hasonló mennyiségben ajánlanak fel a Békés vármegyei gazdák búzát. Az elnök hozzátette, a felajánlásokat szeptember közepéig várják.

Békés vármegyében a gazdák búzaadományait a következő gyűjtőpontokon fogadják: Csabai Raktárszövetkezet, Dombegyházi Agrár Zrt., Kert-Land Kft. (Vésztő), Orosfarm Zrt. (Orosháza), MOROKO-FARM Kft. (Szarvas), Szárító és Tároló Mg. Zrt. (Kondoros), Oravecz Tamás (Medgyesegyháza).

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában