Ünnepek

2024.08.17. 07:19

Változik a vonatok, buszok közlekedési rendje a hosszú hétvégén

Az előttünk álló hosszú hétvégén és az ünnepen várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat.

dr. Nagy Szilvia

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán elmondták, hogy a fővárosi tűzijáték után vonattal hazatérők kényelmesebb eljutása érdekében az elővárosi esti vonatok hosszabb szerelvényekkel, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indulnak a budapesti pályaudvarokról, a MÁV-HÉV pedig nagyobb kapacitású járműveket közlekedtet egyes HÉV-vonalakon. A MÁV és a Volánbusz azt kéri, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről, használják a tervezésnél az emma.mav.hu oldalt. Érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban is, ahol már a Volánbusz járataira is megválthatók a helyközi menetjegyek és helyjegyek.

MÁV, közlekedési rend, ünnepek
Tájékozódjunk mielőtt útra kelünk!  Illusztráció: Shutterstock

MÁV-START

A vonatközlekedésben a következő változások lesznek:

  • augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapi,  
  • 20-án a vasárnapi,  
  • 21-én pedig már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.  

A fővárosi tűzijáték után vonattal hazatérők figyelmébe

  • A Budapest—Szolnok vonalon érdemes a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 22:35-kor induló Z50-es vonatot igénybe venni. 

• A Keleti pályaudvarról Szolnokra 21:50-kor, 22:50-kor és 23:50-kor induló, valamint Nagykátára 22:20-kor induló S60-as vonat KISS és FLIRT motorvonatokkal, illetve több kocsival közlekedik.  

A Volánbusz járatainak közlekedési rendje is változik

A nemzeti ünnep környékén a Volánbusz járatainak közlekedési rendje is módosul: augusztus 18-án vasárnap munkaszüneti napon, 19-én hétfőn szabadnapon, 20-án kedden munkaszüneti napon és a hét első munkanapját megelőző napon (nemzeti ünnepen), 21-én szerdán nyári tanítási szünetes munkanapon, a hét első munkanapján érvényes menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Egyes településeken a helyijáratok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek. Az ünnepi rendezvények miatt forgalmi változásokra, terelésekre is számítani lehet.

Az áruházak és bevásárlóközpontok augusztus 20-án zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek. 

A pénztárak augusztus 19-én szombati, 20-án munkaszüneti napi (ünnepnapi) nyitvatartási rend szerint üzemelnek.

A részletes információk a Volánbusz honlapján érhetők el.

A Volánbusz azt kéri utasaitól, hogy a kényelmetlenségek elkerülése érdekében utazásukat lehetőség szerint előre tervezzék meg az emma.mav.hu oldalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában