Fejlesztés

2024.08.21. 14:58

Hamarabb simul ki az út Medgyesegyháza és Kétegyháza között

Az eredetileg tervezettnél hamarabb újulhat meg a 4434-es út Medgyesegyháza és Kétegyháza közötti szakasza. Szerdán a település határában megtartott sajtótájékoztatón elhangzott; a helyiek ötvenéves álma válik valóra.

dr. Nagy Szilvia

Erdős Norbert országgyűlési képviselő hangsúlyozta, korábban indul a tervezettnél, már ebben az évben elkezdődik a 4434-es jelű út 1,2 kilométeres szakaszának a felújítása közel 100 millió forint értékben. 

útfejlesztés, beruházás
Öt centis kötő-, négy centis kopóréteget húznak végig. Fotó: Bencsik Ádám

– Az útfelújítás Tótkomlóstól Pitvaros felé, illetve Csanádapáca és Kaszaper között már befejeződött, a padkázás folyik jelenleg. A jövő év folyamán az almáskamarási 800 méter, a nagybánhegyesi bekötő 1,6 kilométeres rossz szakasza készül el, illetve a csanádapácai út felújítása folyik tovább – sorolta Erdős Norbert.

Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés vármegyei igazgatója hozzáfűzte, a projekt legvégén Medgyesegyházáról Gyuláig kiváló minőségű, felújított úton lehet majd közlekedni.

– Az említett 1,2 kilométeres szakasz felújítása múlt héten csütörtökön megkezdődött. A műszaki tartalmat tekintve a teljes szakaszon kétrétegű aszfaltburkolatot építünk; öt centiméteres kötőréteget, illetve négy centis kopóréteget húzunk le teljes szélességben. Mindkét oldalon rendezzük a padkákat, emellett tartós burkolati jeleket festünk fel. A munkálatok alatt sebességkorlátozásra, útszűkületre, jelzőőrös, jelzőlámpás forgalomirányításra kell majd számítani – részletezte az igazgató. Hozzátette, hogy a tavasszal induló Magyar Falu Programban felújítandó szakasznak szinte ugyanez lesz a műszaki tartalma, a kivitelezést 2025 első félévére tervezik.

BA-9314
Kraller József, Medgyesegyháza polgármestere, Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés vármegyei igazgatója és Erdős Norbert országgyűlési képviselő.
Fotó: Bencsik Ádám

Kraller József polgármester kiemelte, jogos elvárások fogalmazódtak meg a lakosság részéről, amikor időről időre felmerült a Medgyesegyháza-Kétegyháza közötti szakasz kérdése. Az útfelújítással régi, ötvenéves álma válik valóra a medgyesegyháziaknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában