19 kiló

2024.08.21. 11:46

Óriási amurt fogott Gyarmati Gábor a Hortobágy-Berettyóban

Több mint 19 kilós, óriási amurt fogott a Hortobágy-Berettyó bucsai szakaszán szombaton éjjel, éjfélkor Gyarmati Gábor. Nem túl gyakori, sőt, kifejezetten ritka, hogy ezen a részen ilyen óriási amur akad a horogra.

Papp Gábor

Este 8 órakor ültünk ki horgászni, a barátnőmmel Kingával – elevenítette fel a Hortobágy-Berettyónál történteket kérdésünkre a bucsai kötődésű horgász. – Savanyított kukoricával etettem be, csaliként pedig tigrismogyorót és két szem száraz kukoricát használtam. Éjfélkor jött a kapás, és elég gyorsan lehetett érezni, hogy nem mindennapi példánnyal van dolgom. A fárasztás közel egy órát vett igénybe, komoly küzdelem volt, de sikerült partra emelnem az óriási amurt.

óriási amur
Közel egy órás fárasztás után emelte partra az óriási amurt Gábor. 

Óriási amur: visszaengedte a vízbe a sportember

Gábor igazi sporthorgász, így egy gyors mérlegelést követően vissza is engedte a vízbe a 19,2, kilós amurt.

– Neki ott a helye. Tíz éve horgászom, és bevallom, nagyon vártam arra, hogy egy ilyen óriási példánnyal „akadjak össze”. Korábban 5-6 kilós pontyokat fogtam, így ez most nagy előrelépés számomra – árulta el a 34 éves fiatalember, aki vállalkozóként dolgozik, és igyekszik minél több időt kedvenc hobbijával, a horgászattal tölteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában