Összefoglaló

3 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 25.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 25-én.

Beol.hu
visszatekintő, hírösszefoglaló, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Már szinte mindenhol felkerült a legfelső aszfaltréteg az M44-es zárószakaszára – írja a magyarepitok.hu. Egy híján mind a 14 műtárgy elkészült, az aszfaltozás is a végéhez közelít, így egyre inkább a zárómunkákra tudnak koncentrálni az új 2x2 sávos út M5-ösről induló szakaszán. Az M44-es műszaki átadása jövő februárban történhet meg. Ez azt jelenti, hogy az átadás után jövőre végig gyorsforgalmin, autópályán juthatunk el a fővárosba.

Átadták a gyulai Implom József Általános Iskola megújult műfüves pályáját szerdán reggel az Implom-sportnap keretében. A műfüves pálya felújítása több szervezet és a szülök összefogásával valósult meg.

Véget ért a 96 órás Csaba-tavi bojlis verseny, amit a jaminai Csaba-tavon rendeztek meg. Ötödik alkalommal hívta össze a horgászokat Egeresi László, Mészáros Zoltán és Tóth Zoltán. Tizenhat csapat versengett, az összfogás több mint másfél tonna volt. Köztük Bogyóka bizonyult a legsúlyosabbnak.

Előreláthatólag október 4-ig szünetel az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet traumatológiai szakrendelése.

A település nemrégiben 748 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán, melyből 523 millió forintot 16 belterületi utca felújítására fordítanak. A maradék 225 millió forintból pedig új csarnoképületet húznak fel, melyet helyi és környékbeli vállalkozóknak adna bérbe az újkígyósi önkormányzat.

Gyulán járt szerdán dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök. Dr. Sulyok Tamás a Gyulai Törvényszéken Nizsalovszky Endre jogtudós emlékére rendezett konferencián vett részt – erről a Facebook-oldalán számolt be.

Diákiskolaigazgató-választást tartottak szerdán a Gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban. A kampányban a szokásoknak megfelelően három végzős osztály állított jelölteket a diák-iskolaigazgatói poszt elnyeréséért.

300 kilós, szerelemtől elvakult állatok szaladgálnak az utakon – elkezdődött a szarvasbőgés.

Az egész országot megdöbbentette a hír: egy 32 éves férfi megfojtott egy 12 éves kislányt, akit szeptember 22. óta eltűntként kerestek, végül egy erdőben találtak rá holtan.

 


 


 


 


 


 


 


 


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában