Békéscsaba

7 órája

Cooltúra a Munkácsy Negyedben: játékos vetélkedőt szerveztek a diákoknak – videóval

Munkácsy Mihállyal és a Munkácsy Negyeddel ismerkedhettek meg csütörtökön Békéscsabán, a Szent István téren és környékén 7-8. osztályos diákok azon a Cooltúra a Munkácsy Negyedben elnevezésű vetélkedőn, amelyet az önkormányzat és a Békés Megyei Könyvtár szervezett annak apropóján, hogy a festőfejedelem 180 éve született.

Licska Balázs

Juhász Zoltán, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója elmondta, hogy a Cooltúra a Munkácsy Negyedben címet viselő vetélkedőre nyolc békéscsabai általános iskolából tizenkét, egyenként tíztagú csapat nevezett. 

Nyolc állomáson teljesítettek feladatokat a diákok a Cooltúra a Munkácsy Negyedben című játékos vetélkedőn, amelyet a Munkácsy 180 emlékév keretében szerveztek
Nyolc állomáson teljesítettek feladatokat a diákok a Cooltúra a Munkácsy Negyedben című játékos vetélkedőn, amelyet a Munkácsy 180 emlékév keretében szerveztek. Fotó: Licska Balázs

Cooltúra a Munkácsy Negyedben: nyolc állomáson teljesítettek feladatokat a diákok

A diákok nyolc állomáson mutatták meg kreativitásukat, ügyességüket, bátorságukat, gyorsaságukat, miközben játékos formában megismerkedtek Lieb Mihály Leóval, azaz Munkácsy Mihállyal, valamint a Munkácsy Negyeddel. Többek között kirakóztak, színeket használtak, keresztrejtvényt fejtettek, festmények alapján élőképet hoztak létre, legóztak, de mini városismereti sétára is mentek, felfedezve a Munkácsy Negyed intézményeit, szobrait, a hírességek sétányát.

Élményeket, ismereteket szereztek az általános iskolások

Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere kiemelte, hogy amikor elkezdték szervezni a Munkácsy 180 emlékév eseményeit, akkor arra is törekedtek, hogy megszólítsák a fiatalokat, hogy élményekhez juttassák és hasznos információkkal, ismeretekkel lássák őket. Azt kérte a diákoktól, hogy vigyék el el annak üzenetét, hogy Békéscsaba Munkácsy városa, hogy Békéscsabáról indult egy világhírű művész, aki mert álmodni és aki megvalósította a terveit.

180 ezer forintot kapott a győztes csapat

A játékos vetélkedőn a fődíj 180 ezer forint volt – mivel Munkácsy Mihály 180 éve született –, valamint egy élménynap a Munkácsy Negyedben, míg a második és a harmadik gárda 80 és 50 ezer forintot zsebelt be. Első lett a Cecile kulturális leányegylet csapata (Petőfi), második a Savio angyalai (Savio), harmadik pedig a Romantikus realisták (Rózsa utca).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában