Látványosság

2024.09.07. 18:11

Élethű hajómodellek szelték a vizet a gyulai csónakázótavon - videóval

Élethű hajómodellek barátságos versenyét rendezték szombaton a Gyulai Vár tövében, a csónakázótóban. Az élethű hajómodellek megmérettetése igazi látványosságot tartogatott, a programra nagyon sok érdeklődő látogatott, hogy megnézze a tóban a vizet hasító, illetve a külső várfalon bemutatott különlegességeket.

Papp Gábor

Vezér Ferenc főszervező, sarkadi sportember elmondta, a Székely Mihály Modellező és Sportklub szervezésében hívták élete az élethű hajómodellek barátságos versenyét.

élethű hajómodellek
Az élethű hajómodellek versenye nem mindennapi látványosságot tartogatott.
Forrás: BMH

– Ez a megmérettetés volt az év utolsó ilyen jellegű versenye Magyarországon, amelyen gőzhajó-találkozót is rendeztünk – tette hozzá.

Élethű hajómodellek versenyeztek

Elsőként a gőzhajók mérették meg magukat, de ezzel a program még nem ért véget. Az F2-es, F4-es és a női kategóriában is versenyeztek a hajók és természetesen tulajdonosaik. 

Vezér Ferenc elárulta, nem titkolt céljuk, hogy jövőre Gyulán országos bajnokságot rendezzenek.

A gyulai várkert remek helyszín

– A gyulai várkert csodálatos, egyben egészen egyedülálló környezetet biztosít. Abban is biztosak vagyunk szervezőtársaimmal, hogy nagyon sokan lennének kíváncsiak az eseményre. Abban bízunk, hogy idegenforgalmi szempontból is lenne jelentősége egy ilyen megmérettetésnek – fogalmazott Vezér Ferenc. – Az egyeztetések már megkezdődtek, mivel kérdés, hogy miként lehetne a zsúfolt gyulai nyári programba beilleszteni egy ilyen egész napon át tartó versenyt.

Hazánk számos tájáról érkeztek

A szombati eseményre egyébként Magyarország számos tájáról, így Pécs környékéről, Budapest környékéről, Törökszentmiklósról, Kaposvárról is érkeztek versenyzők, Békés vármegyéből pedig például Békéscsabáról, Mezőberényből és Gyomaendrődről is. 

Összesen közel 30 hajót hoztak el tulajdonosaik, amelyeket vízre is bocsátottak.

– Ez egy szép szám, bár sajnos sokan nem tudtak eljönni, de a visszajelzések szerint jól sikerült a program, amire szép számú érdeklődő volt kíváncsi, jó néhány család is kilátogatott az eseményre – emelte ki Vezér Ferenc, aki elárulta, hogy ha országos bajnokságot rendezhetnének, akkor azon mintegy 80-100 hajó venne részt. A versenyzők pedig 10 kategóriában mérethetnék meg magukat és hajómodelljeiket. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában