Beruházás

2024.09.05. 06:35

Közösségi teret varázsolnak az üres telekből Körösnagyharsányban

Megkötötték a szerződést, így hamarosan elindulhatnak a munkálatok Körösnagyharsány két helyszínén is. Egyrészt egy közösségi teret alakítanak ki, másrészt az árokrendszert teszik rendbe – ismertette Győri Zoltán, Körösnagyharsány polgármestere.

Licska Balázs

Elmondta, hogy a projektre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében nyert támogatást a körösnagyharsányi önkormányzat. A fejlesztés két fő részből áll.

  1. A csapadékvíz megfelelő elvezetése érdekében rendbe teszik az árokrendszert a Kossuth utcában. Bár Körösnagyharsányt is érintette a nyári időszakban a szárazság, ha hirtelen jelentős mennyiségben érkezne csapadék, az komoly károkat okozhatna a faluban. Erre a munkára 11 millió forintot tudnak szánni.
  2. A Rákóczi és a Kossuth utcák sarkán lévő üres, facsemeték által határolt telken közösségi teret hoznak létre: térburkolással sétányt alakítanak ki, filagóriát helyeznek ki, utcabútorokat telepítenek, fákat és cserjéket ültetnek, pingpongasztalt és óriássakkot tesznek ki, a világításról napelemes rendszer gondoskodik majd. Erre a beruházásra 14 millió forintot fordíthatnak.4
Körösnagyharsány, facsemete,Győri Zoltán
Győri Zoltán, Körösnagyharsány polgármestere elmondta, hogy egy közösségi teret alakítanak ki a Rákóczi és a Kossuth utcák sarkán lévő, facsemeték által határolt területen. Fotó: Licska Balázs

További terveik is vannak a közösségi tér fejlesztésére

Győri Zoltán polgármester elmondta: a közösségi tér fejlesztése tekintetében további tervekkel, rendelkeznek, amelyeket majd a rendelkezésre álló forrásoktól függően valósítanának meg. Az ötletek között szerepel bográcsozásra, sütögetésre alkalmas hely kialakítása, szabadtéri kondipark, a gyermekeknek játszótér, de a hatalmas területen akár egy 20x40 méteres futballpálya is elférne.

A településvezető hozzátette: egy olyan közösségi teret alakítanak ki, ahol hasznosan eltölthetik a szabadidejüket a családok, a baráti, ismerősi társaságok; ahol lehet beszélgetni, sütni és főzni, sportolni. Kiemelte: valóban a közösség építésére ad majd módot a park, és minden korosztály számára kínál kikapcsolódási lehetőségeket. 

Két másik beruházást is előkészítenek Körösnagyharsányban

Győri Zoltán polgármester elmondta: a TOP Plusz keretében

  • az óvoda épületének energetikai korszerűsítésére 13,5 millió forintot,
  • turisztikai célú fejlesztésre pedig 22,5 millió forintot

nyert az önkormányzat.

A két beruházás előkészítése folyamatban van. Az óvodánál korábban volt szigetelés és nyílászárócsere, most főleg a fűtési rendszert tennék rendbe, valamint napelemes rendszert telepítenének. A turisztikai célú fejlesztésnél pedig egy vizesblokkot és öltözőt is magában foglaló épületet alakítanának ki a sportpályánál, mivel itt halad el az Alföldi Kéktúra útvonala.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában