Gyula

2024.09.11. 06:59

Elismerték Nagy László pedagógusi munkásságát

Nagy László oktató, a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium történelem szakos tanára a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterétől kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként elismerő oklevelet vett át a napokban Budapesten. Nagy László több mint négy évtizede dolgozik az intézményben.

Papp Gábor

A Gyulai Szakképzési Centrum Facebook-oldalának beszámolója alapján Nagy László 1983 szeptember 1-én került az iskola jogelődjének számító Munkácsy Mihály Szakközépiskolába, amely egyben az első munkahelye is. A debreceni Kossuth Lajos Tudomány Egyetem elvégzése után kollégiumi nevelőként kezdte pályáját, majd közismereti tantárgyak közül történelem-társadalomismeret és etika tantárgyat oktatott. 

Nagy László, elismerés, Gyula
Nagy László munkásságát méltán ismerték el
Fotó: Bartos Gyula / KIM Forrás: Gyulai Szakképzési Centrum

Nagy László elismerése: empatikus, kiegyensúlyozott személyiség

Munkakörei művelésében empatikus, csoporttal együttműködő, tekintélyét humános módszerekkel kivívó pedagógus. Munkatársaival segítőkész, kiegyensúlyozott kapcsolatot tart fenn a szülőkkel osztályfőnökként is, tanítványaival korrekt, nyitott szemléletű. Diákjai tanári stílusát kedvelik, személyét respektálják. Mindennapos feladatai mellet aktívan részt vesz iskolájának népszerűsítésében.

A 2013-ban megjelent, az intézmény történetét feldolgozó „Harruckernben egyesülve” című könyv szerkesztője és a tanulmányok szerzőinek összefogója. 2007-től a „Harruckern Esték” rendezvénysorozat szervezője.

Pontos és népszerűsíti az iskolát

Pályáján törekszik maradandót nyújtani, megbízatásait pontossággal látja el. Önálló kezdeményezéseivel pedagógus kollégái, diákok, városi közönség számára vonzóvá tette az iskolát, ilyen például az íjász szakkör, a Harruckern esték rendezvénysorozat és a huszár gyűjtemény létrehozása.

Különleges bambuszkert

Érdeklődése nyitottá tette szakmai, módszertani újdonságok felé, például szakfolyóiratok olvasása, továbbképzések, előadások látogatása, az OFI tankönyvfejlesztési programjában a történelem tankönyvek bírálói feladatát látta el. Megbízhatóan képviselte az iskolát rendezvényeken, más intézményekkel történő kapcsolattartásban érettségi elnökként is. Önként vállalta, hogy a beiskolázási táborok kisdikájait saját bambuszkertjében kalauzolja a faipari szakmához kedvcsinálónak. Példaértékű 40 éves pedagógiai munkája méltó a Miniszteri Elismerő Oklevél elismerése – áll a Czeglédiné Szappanos Anita, a GySzC Harruckern Technikum igazgatója által jegyzett méltatásban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában