Védekezés

1 órája

Továbbra is helytállnak a kövizigesek a Dunánál

Tovább folytatták a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság szakemberei a munkát a Dunánál.

Papp Gábor

Győrnél – a Mosoni-Duna és a Duna szintjének kiegyenlítődését követően – szombaton meg tudták nyitni a vízügyi szakemberek a Mosoni-Duna torkolati műtárgyát. Azárvízkapu funkciót ellátó műtárgy a győri tetőzéskor 130-140 centiméterrel mentesítette a várost, ennyivel alacsonyabban tudta tartani a vízállás tetőző értékét.

Továbbra is kiemelt feladat a jelenségek észlelése, nyomon követése a szükséges beavatkozások azonnali megtétele. Forrás: KÖVIZIG

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság kirendelt vízrajzi kollégái továbbra is állandó vízhozamméréseket végeznek a Lajta szükségtározó, illetve a Mosoni-Duna területén. A védekezési helyszíneken bontási munkálatok folynak, a KDVVIZIG területére vezényelt vonalvilágító szakcsoport hétfőn kezdi a bontást. Továbbra is kiemelt feladat a jelenségek észlelése, nyomon követése a szükséges beavatkozások azonnali megtétele.

A sajtótájékoztatási szakcsoport egyik munkatársa hétfőn a Duna alsó szakaszán Hartán, és Baján folytatja a dokumentálási feladatokat, a másik munkatárs továbbra is Budapesten segíti a szakcsoport munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában