Beszámoló

2024.09.07. 06:25

Egyre több gyermek igényel különleges bánásmódot Vésztőn

A Vésztői Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde működése is napirendre került a helyi képviselő-testület nemrég tartott ülésén. Pardi Gézáné főigazgató beszélt a kihívásokról és az eredményekről egyaránt.

Licska Balázs

Az előző, 2023/24-es nevelési évvel kapcsolatban Pardi Gézáné főigazgató elmondta, hogy bevezették próbajelleggel az oviKRÉTA-rendszert, amely egyébként jövőre immár élesben megy, azon keresztül kapnak értesítést a szülők, de például az orvosi igazolások is azon mennek majd. Hozzátette: egyre több a különleges bánásmódot igénylő – így a sajátos nevelési igényű, illetve a beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézséggel küzdő – gyermek az intézményben, ami kihívást jelent a szakemberek számára. Közben a csoportlétszámok magasak.

bölcsőde, óvoda, gyermek, különleges
Mintegy 250 gyermekről gondoskodnak a három vésztői óvodában, közben maximális kihasználtsággal megy a bölcsőde és a mini bölcsőde is
Forrás:  Shutterstock/ illusztráció

Szólt a minap indult, 2024/25-ös nevelési évről is. A feltételek megfelelők és biztosítottak, volt nyáron tisztasági meszelés, emellett folyamatosak a felújítások, karbantartások. Úgy volt, hogy 238 óvodással kezdik meg a következő időszakot, de ez a létszám nőtt azóta. A bölcsőde és a Békési úti mini bölcsőde teljes kihasználtsággal működik. Kiemelte: ahogy eddig, úgy a jövőben is szerveznek környezetvédelemmel, hagyományőrzéssel, egészséges életmódra neveléssel kapcsolatos programokat a gyerekeknek. A pedagógusok számára elindul a teljesítményértékelés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában