Összefoglaló

2 órája

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. október 7.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. október 7-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Átadták a felújított Mezőberényi Idősek Otthonát hétfőn délben. Az energetikai fejlesztés több mint 179 millió forintból készült el, amelynek során megtörtént az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, illetve 24 kW-os napelemes rendszert is telepítettek az ingatlanra. Emellett megvalósult a Mezőberényi Idősek Otthona projektarányos akadálymentesítése is.

Ünnepséget rendeztek, emléktáblát avattak, felidézték az eltelt évtizedeket kiállítással Mezőkovácsházán a Körös-menti Integrált Szociális Intézmény Békés Vármegye Mezőkovácsházi Székhelyén, a 70 éves intézmény jubileuma alkalmából. A katolikus templomban gyülekeztek az emlékezők hétfőn reggel, majd az intézmény falán leleplezték az emléktáblát Csizi Péter, a gondoskodáspolitikáért felelős helyettes államtitkár jelenlétében.

A szokásoknak megfelelően a 32. Csabai Garabonciás Napok győztesét, Lukoviczki Mátét, valamint a második és harmadik helyezett jelölteket, Gábor Tibor Dominikot, illetve Gellért Milánt fogadta a békéscsabai városvezetés a polgármesteri hivatalban. Az új diákpolgármester és alpolgármesterei a hétfői találkozón a következő időszak tennivalóiról is szót ejtettek.

Megtartotta hétfőn alakuló ülését Békéscsabán, a Jókai színházban a Békés vármegyei közgyűlés. A grémium tagjai esküt tettek és átvették esküokmányaikat. A Békés vármegyei közgyűlés elnökének a június 9-ei önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP-s listát vezető Molnár Sándort szavazták meg.

A Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium is csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító programhoz. Ünnepélyes keretek között írták alá hétfőn délelőtt a Honvéd Kadét Programhoz történő csatlakozást rögzítő együttműködési megállapodást.

Fontos segédeszköz tűnt el egy nőtől az elmúlt hétvégén, Battonyán. Az elektromos moped azonnal gazdát is cserélt, a tettes ugyanis rögtön eladta, de az egyik helyi rendőr, Simon János zászlós nyomon tudta követni az útját. Így a nehezen mozgó tulajdonos visszakapta közlekedési eszközét.

A rendőrök a hét folyamán Magyarország egész területén kiemelten figyelnek a szabályszegőkre.

Harminchárom év után fogták el a paloznaki plébános gyilkosát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában