Érdekképviselet

2 órája

Elek is képviselteti magát a németek országos önkormányzatában

Október 19-én Budapesten megalakult a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának új közgyűlése. Az ünnepélyes alakuló ülést az önkormányzat központi székházában tartották, ahol egy 47 fős testület kezdte meg a munkát, amely az elkövetkező öt évben meghatározza a német nemzetiségi közélet fő irányvonalait Magyarországon.

Vincze Attila

A hírről Szelezsán György polgármester számolt be Facebook-oldalán. Mint írta, külön büszkeséggel tölti el, hogy városuk, Elek is képviselteti magát ebben a fontos testületben, hiszen Wittmann László, az Eleki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is a közgyűlés tagja lett. Kiemelte, ez újabb lehetőség arra, hogy a helyi németség érdekei még hangsúlyosabban jelenjenek meg országos szinten is.

Wittmann László, az Eleki Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke révén Elek is képviselteti magát a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közgyűlésében. 
Fotó: Szelezsán György Facebook-oldala

A polgármester megjegyezte, hogy a közgyűlés elnöki tisztjét továbbra is Englenderné Hock Ibolya látja el, aki már 2019 óta vezeti elhivatottan a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának munkáját. A városvezető szívből gratulált a közgyűlés minden tagjának, és bízik benne, hogy az elkövetkező időszakban tovább erősödik az együttműködés Elek városa, a helyi németség és az országos önkormányzat között. Hozzátette: együttes munkájukkal tovább gazdagíthatják közösségük kulturális és közéleti életét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában