Napsugár Bábszínház

2021.05.22. 10:29

Leporolták a bábokat Békéscsabán

Hosszú kihagyás után a közelmúltban ismét nézőkkel telt meg a Napsugár bábszínház. Nem hiába jöttek, hiszen bemutatóval várták őket a bábszínészek. Ezúttal Soós Emőke és Balázs Csongor a Jaj, de jó itt, mindenütt! című előadásban varázsolta el a fiatal közönséget.

V. N.

A Blattner-díjas Kolozsi Angéla által írt és rendezett darabot eredetileg tavaly novemberben tűzte műsorára a társulat, de akkor a bemutatót már nem lehetett megtartani. Most azonban ott folytatta a bábszínház, ahol abbahagyta, és egy igazán kedves és tanulságos mesével várta a családokat a nyitást követően.

Ám a bemutatók sora ezen a héten tovább folytatódik, a következő hetekben a babaszínházi előadások és a nagyobbaknak szóló darabok váltják majd egymást szombat délutánonként, és természetesen a gyereknapra is készül a társulat.

Balázs Csongor és Soós Emőke a Jaj, de jó itt, mindenütt! című előadással várta a gyerekeket /Fotó: BMH/

Legközelebb, szombaton a Pöttöm Pöttyön Pöttyös Pötty mese kerül a színpadra, május 30-án, gyereknap alkalmával, a Bolondos mesékkel lepi meg a társulat a fiatal közönséget. Júniusban pedig a Csíkos csoda és a Világszép nádszál kisasszony című előadásokkal várják a bábszínészek a nézőiket.

– Több mint egy éve, hogy elcsendesedett a nézőtér, kialudtak a fények a színpadon, elnémultak a hangfalak. Több mint egy éve annak, hogy csak saját gyermekeimnek mesélhetek, idézhetek az általam eljátszott szerepekből. A bábok is szépen elrendezett sorokban várták, hogy újra színpadra léphessenek. S vártam én is. De most végre újra lehetek béka, zsiráf, oroszlán vagy éppen kisegér – osztotta meg gondolatait Czumbil Örs bábszínész.

A bábszínház-látogatásnak azonban most megvannak a szabályai. Az előadóterem nézőszámát 50 főben maximalizálta a színház, és előzetes jegyfoglalás szükséges az előadásokra. Érkezéskor fel kell mutatni a védettségi igazolványt és valamilyen személyazonosításra alkalmas okiratot (természetesen csak a nagykorú nézőknek). A maszk használata a bábszínházban nem kötelező, de ajánlott, míg a munkatársak viselni fogják azt. Továbbá marad a lázmérés és a kihelyezett kézfertőtlenítők használata is ­– ismertette a társulat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!