úszás

2018.11.12. 14:28

Daka Anett ezüstérmet szerzett ötven háton

Százhalombatta adott otthont négy napon át a 15. alkalommal kiírt országos rövidpályás úszóbajnokságnak.

Daka Anett az edzőjével

A szerdától szombatig tartó viadalon a magyar úszósport legjobbjai és reménységei mérték össze erejüket. A Gyulai Várfürdő öt lány versenyzővel képviseltette magát, ahol ismét számos siker és rengeteg egyéni csúcs született.

— Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy versenyzőink együttes eredménye az előkelő tizenhatodik helyet hozta el a Várfürdőnek a csapatok versenyében, ezzel megelőzve számos nagyobb úszóklubbot — tudtuk meg Tóth Andrástól, a fürdővárosiak vezetőedzőjétől.

Daka Anett az edzőjével

A nagy múltra visszatekintő gyulai úszóklub fiataljai remek eredményekkel rukkoltak elő. Az első napon a 100 méteres női vegyes úszásban Hasznos Bianka és Mácsok Fruzsina is új egyéni csúcsot ért el. Mi több, Mácsok Fruzsina a 100 méteres női mellúszásban is új egyéni rekordot úszott. Daka Anett 100 méteres női hátúszásban a nyolcadik helyen csapott célba. Veres Laura a hosszabb, 200 méteres pillangón nyújtott teljesítménye is új egyéni csúcsot jelentett.

Izgalmas volt a verseny második napja is a gyulaiak számára, hiszen további új egyéni csúcsokat állítottak fel, így 50 méter női pillangón Daka Anett, Mácsok Fruzsina, Veres Laura és Hasznos Bianka is élete legjobbját nyújtotta. Ezt követően kiváló egyéni időeredményekkel az ötödik helyen ért célba a Daka Anett, Hasznos Bianka, Mácsok Fruzsina és Veres Laura alkotta 4x50 méteres vegyes váltó.

A verseny harmadik napján ismét jól úsztak a lányok, alig maradtak le a dobogóról, ugyanis a negyedik helyen értek célba a 4x100 méteres női gyorsváltóban. A 100 méteres női gyorsúszásban Mokán Dominika és Hasznos Bianka pedig új egyéni csúccsal zárta a versenyt.

A záró napon Daka Anett az 50 méteres női hátúszásban az előkelő ezüstérmes helyen zárt. Mokán Dominikának is sikerült egyéni csúcsot úsznia 100 pillangón. Veres Laura ugyanennek a számnak a B döntőjében a hatodik helyen végzett új egyéni csúcsot úszva. Mácsok Fruzsina 50 mellen tovább javított eddigi legjobb időeredményén. Végezetül egy újabb pontszerző ötödik befutó: a 4x50 méteres női gyorsváltó harcolta ki a remek helyezést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában