úszás

2019.07.04. 17:12

Világcsúcsok a gyulai szenior versenyen

Közel fél évszázados múltra tekint vissza Gyulán a Dr. Regele Károly szenior nyílt országos úszó bajnokság. Az elmúlt hétvégén megrendezett eseményen negyvennégy hazai és hat külföldi egyesület versenyzője állt rajtkőre.

G. P.

A három napos viadal közel ezerötszáz rajtot hozott. A házigazda Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub legeredményesebb gyulai női versenyzője Murnyák Zsuzsanna lett, aki öt ezüstéremmel és három bronzéremmel zárta a viadalt.

Beküldött fotók

A Békés megye legeredményesebb női versenyzőjének járó címet Gévay Lilianna érdemelte ki, aki nyolc aranyéremmel és egy ezüsttel gazdagította gyűjteményét. A férfiak mezőnyében dr. Legeza László tűnt ki a Békés megyeiek közül, ő két arannyal és négy ezüstéremmel zárt. Dr. Legeza László a hagyományos úszónemek mellett a pillepárbajban is a legjobbnak bizonyult, hiszen Csikány Csillával utolsónak maradtak úszva a vetélkedésben. A három nap legkiemelkedőbb teljesítménye dr. Flora Katharina nevéhez fűződik, aki 1934-ben született és négy világcsúcsot is megdöntött.

Békés megyei egyéni dobogósok. Gyulai dr. Regele Károly Szenior Úszó Klub: Murnyák Zsuzsanna, Gévay Lilianna, Schriffert Józsefné, Bagi Csilla, Csepeli Pálma, Fehér Edit, Seres László, dr. Legeza László, Ludvig Balázs, Fodor Mircea.

Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszó Klub: Rusznákné Nyíregyházki Kinga, Kancsó János, Fodor László.

Békéscsabai Szenior Úszó Egyesület: Gondiné Lakatos Ildikó, Sallai Katalin, Miklós Éva, Pappné Marik Sarolta, Botyánszki Andrea, Csirmaz Sándor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában