Cselgáncs

2024.06.06. 15:41

Csikós László ezüstérmes élete első Európa Kupáján

Remekül sikerült versenyeken van túl Csikós László, a Békés Megyei Kano Judo SE serdülő válogatottja, aki előbb megnyerte a serdülő diákolimpiát, majd a korosztályos válogatott tagjaként ezüstérmes lett pályafutása első Európa Kupáján.

Gajdács Pál

Gyáni János versenyzője előbb május végén a Mosonmagyaróváron megrendezett serdülő országos diákolimpián lépett címvédőként tatamira. Esélyt sem hagyott ellenfeleinek, gyönyörű ippon értékű dobás technikákkal nyerte mérkőzéseit. Három magabiztos győzelmet követően lett a +81 kg-os mezőny diákolimpiai bajnoka, megszerezve ezzel a harmadik ilyen címét.

Csikós László egy kivételével minden mérkőzésén ellenfelei fölé nőtt
Fotó: Fotó: Békés Megyei Kano Judo SE

Az elmúlt hétvégén Győrben rendezték meg a serdülők Európa-Kupáját, illetve a Kodokan Technikai Szemináriumot, ahol tizenöt ország százhetvenöt dzsudokája lépett szőnyegre. A békéscsabai egyesület fiatal reménysége eddigi legnagyobb nemzetközi megmérettetésén vett részt a magyar válogatott tagjaként.

Ezúttal a +73 kg-ban indult és az első mérkőzésén tíz másodperc alatt hajtott végre wazari értékű dobást montenegrói ellenfelén, majd a mérkőzésidő felénél ippon értékű dobással bejutott az elődöntőbe. Ott a honosított ukrán vetélytársával szemben fél perc alatt wazari értékű lábsöprést csinált és készülhetett a döntőre. Ismét egy ukrán fiúval találkozott, de ezúttal az ellenfele örülhetett, mert egy taktikai hiba és intések miatt leléptették. Azért így sem szomorkodhat, mert pályafutása első Európa Kupáján nagyszerű versenyzést követően ezüstérmesként térhetett haza. 

A verseny előtt két napos szemináriumon vettek részt a fiatalok, ahol Nakamura Miszato négy danos négyszeres világbajnok japán mester, valamint az azeri Rustam Orujov olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok volt a fő előadó. A két remek mestertől sokat tanulhattak a sportág reménységei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában