Röplabda

2024.08.22. 17:08

Már tizenhét évesen megvalósult Fekete Ramóna egyik álma

Dánia ellen hivatalos mérkőzésen is bemutatkozhatott a magyar felnőtt röplabda-válogatottban Fekete Ramóna, az MBH-Békéscsaba 17 esztendős röplabdázója. A fiatal feladót még az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre való felkészülés alkalmával hívta be a felnőtt keretbe Alessandro Chiappini szövetségi kapitány.

Gajdács Pál

Fekete Ramóna a válogatottban is a felnőtt korosztályba lépett

Fotó: Archív fotó: Für Henrik

Mint arról beszámoltunk, a múlt szombati dániai Eb-selejtezőn 3:2-re győzött a magyar női röplabda-válogatott, melyben legfiatalabbként a 2007-ben született békéscsabai feladó, Fekete Ramóna is megkapta a lehetőséget a játékra.

– Felkészülési meccsen már volt alkalmam játszani a románok, illetve a szlovénok ellen is, de tétmérkőzésen most szerepeltem először a dánok ellen – nyilatkozta Fekete Ramóna az Utánpótlássportnak. – Nagyon izgatott voltam a bemutatkozás kapcsán, nem hittem volna, hogy ilyen hamar, már az első Európa-bajnoki selejtezőn megkapom a lehetőséget. Rendkívül hálás vagyok a szövetségi kapitánynak, hogy megadta a bizalmat. Örülök, hogy segíthettem a csapatot, és győztes meccsen debütálhattam.

Fekete Ramóna elmondta, az első két-három labdamenet még nem úgy sikerült számára, ahogyan szerette volna, megilletődötten játszott, de utána a társaknak is köszönhetően hamar levetkőzte az izgalmat, és sikerült csak a játékra fókuszálnia.

– Nem ilyen meccsre számítottunk a dánok ellen. A hazai pályán játszó ellenfelünk kifejezetten jól játszott, hátrányból kellett felállnunk, de végül sikerült túllendülnünk a nehezebb periódusokon is és nyertünk. Jelenleg ez a legfontosabb, hogy sikerrel vettük az első akadályt a selejtezősorozatban. Szombaton a belgák ellen még nehezebb feladat vár ránk, erős csapatról beszélünk. 

Fekete Ramóna a nyár folyamán ott volt a görögországi U18-as Európa-bajnokságon is, amelyen a magyar válogatott a nyolcadik helyen végzett. 

Ramóna hozzátette, a felnőttek között sokat fejlődhet, és élvezi a nagyválogatottban eltöltött heteket. 

– Ilyen fiatalon számomra az a legfontosabb, hogy kihasználjam az ehhez hasonló alkalmakat, és minél több új dolgot szívjak magamba, hiszen hosszú távon csak profitálhatok ezekből a tapasztalatokból.

A tehetséges játékossal nagyot fordult a világ a nyáron, hiszen nemrégiben aláírhatta első profi szerződését az ötszörös magyar bajnok MBH-Békéscsaba csapatában, így ősztől már az Extraligában is szerephez juthat.

A röplabdával Békéscsabán megismerkedő, s azóta is ott játszó Fekete Ramóna nem titkolja, hogy kisgyerekként ő is arra vágyott, hogy egy nap majd a felnőttek között játszhasson. 

– Nagyon boldog vagyok, hogy nekem ez már tizenhét évesen megadatik – mondta az Utánpótlássportnak.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában