Röplabda

2024.08.18. 11:16

Marta Hurst Békéscsaba új légiósa podcastet készít

Belföldről igazolt külföldi játékost a nyáron az MBH-Békéscsaba női röplabda-csapata. A portugál válogatott Marta Hurst még a Kaposvári NRC játékosaként ezüstéremmel zárta a tavalyi idényt (csapata a Magyar Kupában a harmadik legfényesebb medált harcolta ki). A portugál, spanyol, olasz, német csapatoknál is megforduló 32 éves nyitásfogadó ütő a napokban érkezett meg Békéscsabára, hogy bekapcsolódjon a felkészülést elkezdő csapat munkájába.

Gajdács Pál

Bár a dél- és nyugat-európai országokban már nagy rutint szerzett Marta Hurst, mégis, azt mondja, hogy folyamatosan fejlődni szeretne mint játékos. A BRSE klubhonlapján új csapatáról megjegyezte, patinás múltja van a klubnak.

Marta Hurst, röplabda, MBH-Békéscsaba
Marta Hurst gépe a minap landolt, a héten már meg is ismerkedett új társaival és a csabai stábbal
Fotó: BRSE

– Számomra az volt a legfontosabb, hogy a BRSE támogatja a sportolóit és a stábot, ezáltal együtt dolgozhatunk azon, hogy egyre jobbá váljunk. S ha megvan a megfelelő hozzáállásunk is, belevetjük magunkat a munkába, akkor bármit elérhetünk, amit kitűzünk magunk elé – jegyezte meg a Békéscsaba frissen igazolt portugál játékosa.

Marta Hurst az egyik legtapasztaltabb játékosa a megújuló csabai együttesnek, ezért a fiatalokkal teli tűzdelt csapatban egyfajta mentor szerepe is lesz.

– Az élsportnak is megvan a maga körforgása, azaz minél tovább játszol, annál valószínűbb, hogy egy idő után a csapattársaid fiatalabbak lesznek nálad. Amikor 18, 20 vagy akár 22 éves voltam, mellettem nem voltak olyanok, akik mondjuk 10 évvel idősebbek voltak, ritkaságszámba ment, hogy a rutinosabbaktól valamit el tudtunk lesni fiatalon. Most, hogy 32 vagyok, én lehetek az, akitől tanulnak, és bízom benne, hogy nyitottak lesznek felém vagy a többi tapasztalt csapattársam irányába. Ez egy olyan szerepkör, amit élvezek, és ha ők fejlődnek, akkor a csapat is, és én is, szóval ez egy olyan szituáció, hogy mindenki csak profitálhat belőle – mondta.

A portugál játékos eddig csak mint vendég járt a különleges atmoszférájú békéscsabai sportcsarnokban, mostantól azonban ő is részesül majd a szurkolói támogatásban.

– Pont erről viccelődtem a minap a csapattal, hogy örülök az itteni lehetőségnek, mert tavaly igen jó teljesítményt tudtam nyújtani a csarnokban. Azt kívánom, hogy innentől még több és több kedves emléket szerezhessek az új otthonomban. A szurkolók fantasztikusak, ellenfélként is éreztem, micsoda támogatást kap a csapat, jó lesz, hogy mostantól engem is biztatni fognak.

Saját magát, a játékát így jellemezte:

– Fiatalon csak az ütéseimre építettem, azon belül is arra, hogy minél nagyobbat üssek. Aztán az évek alatt igyekeztem színesíteni a repertoáromat irányokban és opciókban is, valamint nyitásfogadásban is fejlődtem. Utóbbival segíteni tudom majd a feladóink dolgát abban, hogy gyors támadásokat vezessünk. Igyekszem védekezésben is minél aktívabb lenni, olvasom a játékot, nemcsak az ellenfél oldalán, hanem a miénken is. Nagyon szeretek edzeni is, hiszen ilyenkor fektetjük magunkba azt a munkát és energiát, amivel készen állhatunk a nagy kihívásokra. Bízom benne, hogy ez a hozzáállás majd ragadós lesz a csapaton belül is!

Marta Hurst profi sportolóként a szabadidejét leginkább a fizikai és mentális regenerációval tölti. Nagyon szeret főzni, ha van egy kis ideje, akkor próbál olyat készíteni, ami nemcsak finom, de a testének is jót tesz. – Aztán néha sütök is, szeretek új recepteket kipróbálni. Imádok olvasni, de nemcsak regényeket, hanem olyan könyveket is, amikből lehet tanulni. Van egy színezőkönyvem is, ami segít a kikapcsolódásban, de a sorozatokat is kedvelem. Ezen kívül tavaly elkezdtem egy röplabdás podcastet, amiben megosztom az élsportolóként szerzett tapasztalataimat, de olykor meghívok más női sportolót vagy edzőt, hogy ők is beszéljenek ezekről. Sajnos ezek többnyire portugál nyelvűek, de már elkészült két angol epizód is!

Névjegy

Marta Santos Hurst

Született: 1992. július 7.

Nemzetisége: portugál

Posztja: nyitásfogadó ütő

Magasság: 183 cm

Testsúly: 77 kg

Ütésmagasság: 282 cm

Blokkmagasság: 266 cm

Klubjai: CA Trofa U18 (2008–2009); GDC Gueifães (2009–2013); Rosário Voleibol (2013–2014); Porto Vólei (2014–2016) – mind portugál); CVB Barça (2016–2017); Haro Rioja Vóley (2017–2018); Fachadas Dimurol Libby’s (2018–2019) – mind spanyol; Hermaea Olbia (2018–2019) – olasz; Haro Rioja Vóley (2019–2021); USC Münster (2021–2022) – német; CV Sayre Mayser (2022–2023) – spanyol; Kaposvári NRC (2023–2024); MBH-Békéscsaba (2024–)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában