Kézilabda

2024.09.14. 21:24

Hasztalan eredményhajsza - galériával

Nem sikerült a hazai debütálás a békési férfi kézilabdázóknak és vezetőedzőjüknek, Cifra Tibornak. Az első számú viharsarki együttes a tavalyi helyezések alapján rangadót vívott szombat este, amelyen többségében futott az eredmény után. Nem is hiába, hiszen a végjátékban mutatkozott sansz a pontszerzésre, de végül ez elmaradt.

Bakulya Mihály

Novák Zsolt támadja a szigetiek kapuját. Fotó: Jenei Péter

PV-CENTRAL-Békési FKC–Szigetszentmiklósi KSK 21–22 (8–11)
NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Bujdosó Máté, Horváth Viktor.
Békés: TAKÁCS – Kovács Sz. 1, Novák E. 1, HASZILLÓ 5 (2), BREUER 1, VARSANDÁN 4 (1), Novák Zs. 2. Csere: Markóczy, Vígh (kapusok), Kepess 1 (1), Balogh B., Horváth L. 4, Dobos 2, Árpási, Sütő. Edző: Cifra Tibor. A Szigetszentmiklós legjobb góldobói: Schmid 5 (2), Pulay 5, Kovács M. 3, Spacsek 3.
Kiállítások: 8, illetve 16 perc. Hétméteresek: 7/4, ill. 4/2.
Az előző bajnokságban a békésiek éppen a szigetszentmiklósiak előtt hódították el a bronzérmet, vele együtt az élvonalbeli szereplésről is megfosztották őket. Nem csoda, hogy ezúttal alapos bizonyítási vággyal léptek pályára a jól szituált vendégek. Varsandán még válaszolni tudott az első találatukra, ám a folytatásban magabiztos előnyre tettek szert, köszönhetően annak is, hogy a házigazdák hibát hibára halmoztak. A 17. percben már 3–8 állt az eredményjelzőn. Cifra Tibor időkérése sem hozta meg a várt fordulatot, a 21. minutáig maradt a 4-5 gólos stabil szigeti előny. A végjátékra viszont feljavult a békésiek védekezése. Az utolsó 8 percben már nem kaptak gólt, lőttek ellenben kettőt, amivel visszahozták a reményt a második félidőre.
Szünet után Haszilló Gergő vezérletével 14–15-re zárkóztak fel a házigazdák, utolérniük azonban nem sikerült a vendégeket. Mindkét tréner játékmegszakítással próbálkozott felrázni tanítványait, de jelentős változást nem tartogatott a mérkőzés. A hazaiak árnyékként követték a Pest vármegyei ellenfelet, az áttörés az 54. percben jött el, amikor Breuer Marcell találatával kiegyenlített (20–20). A maradék idő rendkívüli izgalmakat tartogatott. A békésiek nem tudták átvenni a vezetést, bár 21–21-es állásnál volt erre lehetőségük az utolsó minuta elején. A vendégeknél Schmied keze nem remegett meg, Dobos Patriké igen, így a látogatók két ponttal távoztak a Viharsarokból.
Cifra Tibor: – Küzdelmes mérkőzésen, kiélezett végjátékban sajnos nem sikerült pontot szereznünk,. Ennek ellenére dicséret illeti a játékosaimat, ezzel a hozzáállással kell folytatnunk a továbbiakban.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában