Labdarúgás - Vármegyei I. osztály

2024.09.14. 20:30

Két döntetlen és két vendégsiker

A Vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulója szombati programja nem volt teljes. Békésen a felázott pálya miatt nem tudták megtartani a kondorosiak vendégjátékát. Lejátszott találkozókon két döntetlen és két vendégsiker született. Az orosháziak hiába játszottak nyomasztó fölényben a Gyomaendrőd ellen, végig futniuk kellett az eredmény után, ami egyetlen pontban realizálódott. A Szarvas fordulatos találkozón nyert Dévaványán, a jobb második félidei produktumával.

Bakulya Mihály

A sereghajtók rangadóján Bódis István Norberték nem bírtak a mezőhegyesiekkel, így nem tudtak elmozdulni az utolsó helyről. Fotó: Daru Andrea

Jamina SE–Szeghalmi FC 1–1 (0–1)
Békéscsaba, 100 néző. Vezette: Nemczov Márk.
Jamina: Démusz – Leszkó (Dankó), Murvai (Kardos T.), Nagy L., Szaszák (Hoffmann), Bozsó, Mazán, Zsuzsa, Sebők (Lipták-Pikó), Turcsek (Kurta), Bencsik. Edző: Mazán Zoltán.
Szeghalom: Oláh Z. – Tatár, Bakk, Hajdú (Kiss L.), Oláh A., Darányi, Kiss T. (Gedó), Szász Á., Zsilák, Vágási, Mészáros. Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerző: Mazán (86.), ill. Oláh A. (42.).
Mazán Zoltán: – A mérkőzés egészét úgy játszottuk le, ahogy megbeszéltük. Tudtuk, hogy kiélezett meccs lesz, mivel a Szeghalom jó játékerőt képvisel. A félidő végén azonban nagyon rosszkor jött a kapott gól, ami nem volt benne a mérkőzésben. Ezek után mernünk kellet kockáztatni, de a csapat erejét bizonyítja, hogy sikerült egyenlítenünk, így igazságos döntetlen született.
Oláh Ferenc: – Szertorna, műúszás, műkorcsolya. Lehet, ezekben a sportágakban kellene szerepelnünk, sajnos vagy sem, a labdarúgás nem pontozásos sportág... Különben az élmezőnyben tanyáznánk már. Ma is többször lezárhattuk volna a meccset, négy-öt hatalmas helyzetünk volt a vezetésünk birtokában. Azt mondják, a szerencse forgandó, nagyon várjuk már, mikor szegődik mellénk.

Győri Ferenc

Orosházi MTK-ULE–Gyomaendrődi FC 2–2 (1–1)
Orosháza, 80 néző. Vezette: Bozó Zoltán.
Orosháza: Salka – Harangozó, Valach (Nagy B.), Darida, Ondrejó, Isaszegi B., Isaszegi M., Márk, Szabó V. (Kasuba), Bónus (Szűcs), Futó. Edző: Bodzás Ádám, Harangozó Krisztián.
Gyomaendrőd: Soczó Sz. – Kovács Zs., Forgács (Kata), Moleri, Egri (Gellért M.), Kiri, Lénárt, Kasik Kovács A., Truczka (Csányi), Varga I. Edző: Karászi László.
Gólszerző: Isaszegi M. (40., 67.), ill. Egri (7., 65.).
Bodzás Ádám: – Kár, hogy a focit gólra játsszák nem pedig labdabirtoklásra… Ha az utóbbi után járna a pont, akkor ma négyet szereztünk volna! Fontos pontokat veszítettünk, rendre rossz döntéseket hoztunk a támadó harmadban!
Karászi László: – Győzelemmel felérő döntetlent értünk el a jól játszó Orosháza otthonában. Felbillent a pálya a hazaiak javára, mivel nehezen tudtuk a házigazdák súly-, és magasságbeli fölényét kontrollálni.

Betkó Tamás

Dévaványai SE–Szarvasi FC 2–3 (2–1)
Dévaványa, 100 néző. Vezette: Telek András.
Dévaványa: Dobozi – Pap Á. (Csordás), Juhász P. (Ungi), Szántó (Katona), Papp K., Adamecz (Feke), Kéki, Szabó E., Papp Zs., Somogyi (Végh), Marton. Edző: Bereczki Árpád.
Szarvas: Selmeczi-Tóth – Endrefalvi, Kerekes (Hanea), Polonszki, Furár, Sindel, Pilán R., Cservenák (Magyar), Simon, Pilán M., Jánovszki (Barna). Edző: Klimaj Zoltán, Somogyi János.
Gólszerző: Szabó E. (33.), Papp Zs. (36.), ill. Sindel (25. – 11-esből, 73.), Endrefalvi (61.).
Bereczki Árpád: – A mai meccsen nehezen lendültünk játékba, de a félidőre jogosan vonultunk vezetéssel. Szünet után a vendégek rutinosabbak voltak a helyzeteknél, de a döntetlenre rászolgáltunk volna.
Somogyi János: – Reméljük, hogy a második félidő nemcsak ennek a mérkőzésnek volt a fordulópontja, de az egész szezonunkhoz is kellő hitet és önbizalmat ad! Gratulálok a lelkes hazai csapatnak a mutatott hozzáállásához!

E. Cs.

Füzesgyarmati SK–Mezőhegyesi SE 1–3 (1–2)
Füzesgyarmat, 45 néző. Vezette: Kató Benedek.
Füzesgyarmat: Fildan – Zs. Nagy, Kis Sz. (Hajdu L.), Béres, Szabó R. (Kurucz), Szilágyi, Pálfi (Jámbor), Lukács, Bódis, Szőke (Juhász), Csáki (Vámos). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Edző: Fábián Ottó.
Mezőhegyes: Varga P. – Mátó (Czene P.), Lakatos (Kiss Cs.), Varga T., Balogh D. (Kovács A.), Zsilák (Faragó), Lugasi M., Szabó Zs. (Barta-Vámos), Szlovák, Papp M., Dócza. Edző: Rotár Péter.
Gólszerző: Lukács (19.), ill. Lakatos E. (8.), Lugasi M. (32.), Zsilák (55.).
Boros Tibor: – Ezen a mérkőzésen nem volt realitása a pontszerzésnek. Ami leginkább zavar, hogy akarásban is fölénk nőttek a vendégek.
Rotár Péter: – Hosszú utat tettünk meg ma, de megérte! Végig fölényben játszva, megérdemelt győzelmet arattunk.

Tar Attila

A Békési FC–Kondorosi TE mérkőzés a pálya használhatatlansága miatt elmaradt.

Mesterlövészek

6 gólos: Isaszegi Máté (Orosháza)

5 gólos: Mágocsi Bence (Előre II.)

4 gólos: Egri Károly (Gyomaendrőd), Furár Róbert (Szarvas), Ilyés Brúnó (Előre II.)

3 gólos: Dávid Kende (Előre II.), Mészáros Máté József (Szeghalom), Oláh Ambrus (Szeghalom), Papp Zsolt (Dévaványa), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros), Szabó Erik István (Dévaványa)

Következik

6. forduló. Szeptember 21., szombat, 13.00: Gyomaendrődi FC–Mezőhegyesi SE. 16.00: Dévaványai SE–Füzesgyarmati SK, Szarvasi FC–Békési FC, Kondorosi TE–Jamina SE, Szeghalmi FC–Békéscsaba 1912 Előre II., Nagyszénás SE–Orosházi MTK-ULE.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában