Röplabda

2024.09.14. 11:52

Nyíregyházán vendégszerepel az MBH-Békéscsaba

Ahogyan arról már korában hírt adtunk, Nyíregyházán vendégszerepel a hétvégén az MBH-Békéscsaba extraligás női röplabdacsapata.

Gajdács Pál

Edzéslesen: javában zajlik a munka a csabai röplabdázóknál. Ma Nyíregyházán játsszák a szezon első hivatalos mérkőzését

Fotó: Fotó: Imre György

A Fatum-Property Kupán szombaton 16 órától a szlovén bajnok és MEVZA-kupagyőztes Calcit Volley, másnap pedig a Nyíregyháza, Lugos kettős valamelyikével csap össze Tóth Gábor együttese. 

A vezetőedző a BRSE honlapján az eddig elvégzett munkáról beszélt:

– Két, korban elkülönülő csoportot igyekszünk egységgé gyúrni és erre van nyitottság mindkét oldalon, szeretnénk, ha a tapasztaltabb játékosok jó példát mutatnának a fiataloknak, akiknek pedig az a feladatuk, hogy tanuljanak – magyarázta a csapatépítés folyamatát Tóth Gábor, az MBH-Békéscsaba vezetőedzője. – Tapasztalják meg, milyen élsportolónak lenni, több fronton helytállni az életben. Kiemelném a türelmet, mert ez legalább kétéves projekt, persze meg fogják kapni a lehetőséget, amivel majd élniük kell. Vigyenek tüzet és bátorságot a pályára, vállalják fel a döntési helyzeteket, a személyiségüket, de illeszkedjenek is be a csoportba és legyenek annak hasznos tagja. Lesznek hullámhegye-, és völgyek, de ez egy nagyon szép feladat, amit mindannyiunknak ki kell élveznie.

A vezetőedzőnek nem volt egyszerű dolga az elmúlt egy hónapban, hiszen egy teljesen kicserélt és jelentősen megfiatalított keretből kellett elkezdenie csapatot kovácsolnia.

– Próbálunk játékrendszereket tanulni, és azt is, hogyan viszonyuljunk egymáshoz, ember az emberhez. Rengeteg minden új a játékosoknak, ehhez türelem és higgadtság kell, tőlük pedig nyitottságra van szükség, de jól haladunk, pozitívak az első tapasztalatok.

A felkészülés további része igencsak intenzív lesz, hiszen szeptember 20-22. között immáron megszokott módon a romániai Lugoson lesz jelenése az együttesnek, ahol a házigazda mellett a Fatum-Nyíregyháza, valamint a Brassó vár a viharsarkiakra.

A harmadik tornának Békéscsaba ad majd otthont, szeptember 27-én pénteken hazai közönség előtt is bemutatkozik a Lugos ellen mutatkozik be a csapat. Ez lesz egyben az utolsó felkészülési mérkőzése a Békés vármegyei alakulatnak az október 4-i szezonnyitó előtt, amit ugyancsak Nyíregyházával vívnak majd meg a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában