Tereplövészet

2 órája

Sutyinszki István negyedik az ob-n

Lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen zárta az idei field target országos bajnokságot a szarvasi Sutyinszki István. Persze nagy kérdés, hogy mi lett volna ha a rosszabbra forduló idő miatt nem törlik a délutáni versenyt. De mint tudjuk, a sportban nincsen ha...

Gajdács Pál

Sutyinszki Istvánnak jól kezdődött a nap, de a szél "elvitte" a remélt érmet

Az országos bajnokság helyszíne idén Tiszakécskén volt, ahol hagyományosan két versenyt rendeznek egy napon. Délelőtt egy 50 célos pályát, délután pedig egy 30 célos pályát kell meglőni (a field target lövészetben állatfigurákra lőnek 7-50 méter közötti távokon). A délelőtti forduló egyben a Magyar Kupa versenysorozat 5. fordulója is volt. 

A pálya kellően nehéz volt, méltóan egy ilyen rangos versenyhez. Az elején még sütött a nap, de a felénél elkezdett szakadni az eső és viharos széllökések alakultak ki. A szarvasi tereplövésznek nagyjából idáig ment jól a verseny, csupán négy távoli célt rontott el a szél miatt.

– Sajnos a verseny második felében semmi sem sikerült, kihagytam egy álló és három térdelő célt, valamint az erős szél miatt még hat ülőt is elrontottam – bosszankodott Sutyinszki István. – Valahogy most nem éreztem mennyit kell rátartani a szélre, gyengébbnek gondoltam a széllökéseket, mint amilyenek valójában voltak. Tizennégy hibával és harminchat ponttal zártam a délelőtti fordulót, ami csak a negyedik helyhez volt elég.

A nagyon rossz idő miatt menet közben többen feladták a versenyt, és aki végiglőtte a délelőtti fordulót, azok sem akarták a szakadó esőben végiglőni a délutáni fordulót, így a szervezők és a versenyzők közös döntése alapján az idei bajnokság végeredményét a délelőtti 50 célos pálya eredményei alapján hirdették ki.

– Szomorú vagyok, hogy elmaradt a délutáni verseny, mert így nem volt lehetőségem javítani, így idén lemaradtam a dobogóról – mondta a szarvasi versenyző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában