Sorstársak

2 órája

A teljes élet lehetőségére hívták fel a figyelmet a fehér bot napján

A Fehér Bot Nemzetközi Világnapjára emlékezett hétvégén a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete. A könyvtárban a fehér bot napja alkalmából megtartott eseményen fellépett Hajtmann Ildikó és Szabó Ila, emellett átadták a Békési Vakokért Emlékplaketteket is.

Beol.hu

A fehér bot napja alkalmából rendezett ünnepségen Ádász István, a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke úgy fogalmazott, ilyenkor felhívhatják a figyelmet arra, hogy látássérülten, sőt vakon is lehet teljes életet élni. 

fehér bot napja, láttássérültek, gyengénlátók, ünnepség
Hajtmann Ildikó és Szabó Ila adott műsort a fehér bot napja alkalmából rendezett ünnepségen.

– Én a vakságomat nem ünneplem, de büszke vagyok arra, hogy teljes életet tudok élni, segíteni tudok a sorstársaimnak. Kérem, hogy az utcán, a boltban, a kulturális rendezvényeken is mindig vigyázzanak ránk – mondta Ádász István.

Herczeg Tamás: nap mint nap figyelni kell rájuk

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, a fehér bot a nemlátók meghosszabbított karja, de azokra a polgártársainkra, akiknek élete lényegesen akadályozott, nap mint nap nagyon kell figyelni. 

– A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének aktivitását nemcsak kirándulásaik, kulturális és szórakoztató rendezvényeik jelzik, hanem a pályázatokon elért sikereik is. Néhány napja például a Hungaricumon nyertek támogatást a következő évi programjaik megrendezéséhez. A sikerekhez nemcsak a tagok és az egyesület vezetése, de számos támogató is hozzájárult – fejtette ki Herczeg Tamás.

Fehér bot napja könnyekre fakasztó műsorral

A köszöntők után Hajtmann Ildikó Bonis Bona díjas ének-zenetanár, Trefort Ágoston díjas pedagógus, előadóművész, valamint Szabó Ila Z. Szabó László-, és Bonis Bona-díjas költőnő, tehetséggondozó pedagógus adott tartalmas, többeket könnyekre fakasztó zenés-verses műsort.

Díjakkal mondtak köszönetet 

A Békési Vakokért Emlékplakettet idén Dévaványa önkormányzata, dr. Nagy Szilvia, lapunk újságírója, Varga Gézáné egyesületi alelnök, Bokor Józsefné egyesületi irodavezető, valamint Gácsi Péterné felügyelőbizottsági tag kapta. Elhangzott: valamennyien sokat tettek a vármegyében élő látássérültek életminőségének javításáért, a társadalom érzékenyítéséért.

Kiss Károly, Bokor Józsefné, dr. Nagy Szilvia, Varga Gézáné díjazottak.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában