Kézilabda

7 órája

Először nyert bajnokit az újonc Békéscsaba DKSE

A 6. fordulóban első sikerének örülhetett az NB II H jelű csoportjának újonca, Békéscsaba DKSE férfi kézilabda-csapata, amely a vármegyei rivális Kondorosi KK otthonában diadalmaskodott. A Békéscsaba DKSE az első félidő közepén fordította meg az állást, onnantól pedig nem engedte ki a kezéből a vezetést.

Gajdács Pál

A Békéscsaba DKSE mellett a CSIKO SE Orosháza győzött még a Békés vármegyei csapatok közül a hétvégén. Képünkön az orosházi Míg Tamás lő a makói kapura

Fotó: Zsedényi Péter

A Békéscsaba DKSE mellett a CSIKO SE Orosháza a hétvége másik Békés vármegyei győztese, amely a Makót intézte el könnyedén.

Békéscsaba DKSE, CSIKO SE, NB II
A Békéscsaba DKSE mellett a CSIKO SE Orosháza győzött még a Békés vármegyei csapatok közül a hétvégén. Képünkön az orosházi Míg Tamás lő a makói kapura
Fotó: Zsedényi Péter

Nagyot küzdött a Békéscsaba DKSE

Kondorosi KK–Békéscsaba DKSE 22–25 (12–14)

NB II.-es mérkőzés. Férfi. Kondoros, 70 néző. V.: Bíró D., Gadnai. Kondoros: Sztancsik – Lőrinczi 4, Branyiczki 2, Polgár 3, Gazsó 3, Papp K. 1, Istenes L. 3. Csere: Wágner (kapus), Rékasi 3, Guba, Kecskés 3, Kasnyik V., Kasnyik T., Molnár. Edző: Kasnyik Viktor, Almási László.

Békéscsaba DKSE: MÉZES – Frisnyicz, Nagy E. 1, Labos, DR. PETROVSZKI 6, Ondos 2, Vlcskó 1. Csere: Anderlik (kapus), BREZOWSKI 7 (5), Kádas V. 3, Morva R. 1, Morva T., Tarkovács 1, Vajna, Murányi 3, Dihen. Edző: Felföldi Gábor. Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 6/5.

Kasnyik Viktor: – Mélyen tudásunk alatt játszottunk, ennyi kihagyott ziccerrel talán két mérkőzést is megnyerhettünk volna. Innen csak fölfelé van, jövő héten el is indulunk ezen az úton.

Felföldi Gábor: – Végig nagy küzdelem folyt a pályán. Az első félidő közepén sikerült átvenni a vezetést és azt a minimális különbséget sikerült megőrizni a mérkőzés végéig.

Berettyó MSE–FISE-Újkígyós 25–23 (12–11)

NB II, férfi. Berettyóújfalu, 300 néző. V.: Móré, Pásztor. 

Újkígyós: Kecskeméti – Bordás 1, Jónás, Kádas B. 8 (4), Ivanics, Balogh J. 5, Harangozó. Csere: KISS N. (kapus), SZABÓ G. 4, KOCSOR 1, Mészáros, Mezei, Endrei, Lukács 4. Edző: Molnár Zoltán. A Berettyó legjobb dobói: Fábián 5, Péter 5 (4).

Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 5/4.

Molnár Zoltán: – Nagyon sajnálom, hogy az egyik játékvezető összetévesztette a kézilabdát a rögbivel. Több sebből vérzünk, Kocsor Sándor kiesése rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

CSIKO SE Orosháza – Duocor Makói KC 35-28 (17-13)

NB II, férfi. Orosháza, 250 néző. V.: Móczár, Parádi.

Orosháza: Pajkó – Pásztor M. 8 (5), Bán 3, Borbély 6, Simon, Míg 3, Kiss-Horváth B. 1. Cserék: Tomozi (kapus), Pásztor Á., Héjja 3, Kovács M. 3, Lovas 1, Farkas S. 1, Nadicsán 1, Nagy G. 4, Donka 1. Játékos-edző: Héjja Ádám. A Makó legjobb dobói: Kovács M., Francia Z. 7-7.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/0.

Héjja Ádám: – Gratulálok a csapatnak! Volt egy-két hibánk, de az mindig van. Jó volt a támadás és a védekezés. A kapusteljesítmény is szuper volt, és még egy valami volt nagyszerű: a szurkolótábor! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában