Vízilabda

4 órája

Hibátlanul kezdtek a Békésút-Békéscsaba vízilabda csapatai

Először szálltak vízre a 2024–2025. évi szezonban a Békésút-Békéscsaba csapata az országos utánpótlás-bajnokság A2 csoportjában, igaz ez már a 2. forduló volt. Az előző hétvégén megrendezett első kör idején Békéscsabán éppen sátorállítás zajlott, ezért az akkorra kisorsolt, váciak elleni hazai meccset el kellett halasztani. A legutóbbi hétvégén Hódmezővásárhelyen vizitelt a három csabai egylet, ahol hármas győzelmet arattak a fiatalok.

Gajdács Pál

A legtöbb együttes már két fordulón van túl, a Békésút-Békéscsaba csapatai csak egyen, mégis előkelő helyen találhatóak a tabellákon.

Such Bertold, Békésút-Békéscsaba, vízilabda
Such Bertold (fehér sapkában) a Békésút-Békéscsaba játékosa két győztes találkozón játszott, az ifiknél gólt is lőtt
Fotó: csabapolo.hu/T. Petka Anita 

Hódmezővásárhelyi VSC–Békésút-Békéscsaba 8–9 (0–2, 2–0, 3–4, 3–3)

Gyermek korcsoport, Hódmezővásárhely. V.: Obrácz-Nagy Anna, Monostori. 

Békéscsaba: Veszeli – Machlik 3 (1), Bódi 1, Hajdu Á. 4, Czupper 1, Nánási, Suhajda S. Cs.: Restye Zs., Tóth Z., Uhrin Zs., Uhrin B. Edző: Fodor Ádám. Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 4/2. Büntetők: 5/2, ill. 1/1.

Változatos, izgalmas és küzdelmes mérkőzést hozott a fiatalabbak találkozója, amelyen a békéscsabaiak hamar előnyhöz jutottak, a házigazdák jó esetben időnként egálra hozták a derbit. A finisben 8–8-as állás után kevesebb mint három perccel a lefújás előtt a gólerős Hajdu Áron akcióból betalált, ami három pontot eredményezett a viharsarki egylet számára.

Fodor Ádám: – Fontos volt, hogy a három csapatunk jól kezdje az idényt, ami végül is sikerült. A serdülőknél várható volt a könnyű győzelem, a gyermek korosztályúaknál kevésbé, hiszen sok nálunk az első éves, akik tavaly még egy jóval alacsonyabb szintű bajnokságban edződtek, ezért kevesebb tapasztalattal rendelkeznek. Egy kicsit magunknak is köszönhetjük, hogy csupán egy góllal nyertünk, ugyanis egy idő után magunkra húztuk ellenfelünket. A végén kiéleződött a mérkőzés, teljesen nyílt lett, nemcsak rajtunk múlt, hogy végül sikerült behúznunk a három pontot. A begyakorolt szituációk viszonylag gördülékenyen mentek, emellett kimagasló volt a kapusteljesítményünk, ennek is köszönhetjük a jó bajnoki nyitányt. Ugyanakkor mindkét csapat elég sok hibával játszott, de akadtak szép momentumok is. Örülök a három pontnak, a folytatásban is el kell kapnunk a fonalat.

Az élcsoport állása: 1. MA-KA Szentesi VK 6, 2. Angyalföldi Sportiskola Budapest 6, Csongrádi VVSE 6, 5. Békésút-Békéscsaba 3.

A Békésút-Békéscsaba mindhárom csapata győzelemmel kezdett

Hódmezővásárhelyi VSC–Békésút-Békéscsaba 4–18 (1–7, 1–3, 2–5, 0–3)

Serdülők, Hódmezővásárhely. V.: Monostori, Szabó N. Békéscsaba: Krizsán – Szatmári L. 6, Zimbran 1, Orosz R., Pónya O. 1 (1), Pallag 2, Csüllög 1. Cs.: Gyuricza (kapus), Such, Korcsok N. 2, Suhajda Z. 2, Bazsó 2 (1), Szathmáry Zs. 1 (1), Fölker. Edző: Zsilák László. Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 6/3. Büntetők: 1/0, ill. 3/3.

A nap utolsó mérkőzése hozta a legnagyobb gólkülönbségű győzelmet, a Békéscsaba a félidőben már nyolc góllal vezetett (2–10), a fiatalok minden tekintetben vásárhelyi ellenfelük fölé nőttek, még ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Zsilák László: – Egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk, végig domináltuk a meccset. Pedig előtte egy kicsit féltettem a csapatot a sátorállítási mizéria és a garabonciás napok miatti edzéskimaradások miatt, de végül is erősebb játékoskeretünk van, mint ellenfelünknek, ami sokat segített. A gárda végig fegyelmezetten játszott, nem volt nehéz dolgunk. Annak pedig külön örülök, hogy mindenki sok játéklehetőséget kapott, és sokan szereztek gólt ma ezen a derbin. Pozitív szájízzel jöhettünk haza Vásárhelyről.

Az élcsoport állása: 1. MA-KA Szentesi VK 6, 2. Ceglédi VSE 6, 3. Sportliget Sport Egyesület Budapest 5, 5. Békésút-Békéscsaba 3.

Hódmezővásárhelyi VSC–Békésút-Békéscsaba 6–8 (1–4, 2–1, 2–2, 1–1)

Ifjúságiak, Hódmezővásárhely. V.: Szabó N., Obrácz-Nagy Anna. 

Békéscsaba: Korcsok P. – Szatmári L. 4, Szanyi, Suhajda Z. 1, Such 1, Hajdu A., Pallag 1 (1). Cs.: Budai 1, Szathmáry Zs., Pónya O., Korcsok N., Zimbran, Tasnádi. Edző: Ajtai Miklós. Gól emberelőnyből: 10/2, ill. 4/1. Büntetők: 2/2, ill. 3/1. Kipontozódott: Szanyi.

Remek rajtot vettek az ifik, mintha meg sem látszott volna, hogy a kéthetes sátorállítás miatt nehezített körülmények között készültek a számukra bajnoki rajtra. A magabiztos előny birtokában már csak arra kellett ügyelni, hogy ne engedjék felzárkózni a házigazdákat, ami végül is sikerült.

Ajtai Miklós: – Elégedett vagyok, meg nem is. Amíg nálunk az uszodában a sátrat állították, gyakran megfordultunk Hódmezővásárhelyen kétkapus edzéseken, azokon a hétköznapokon nagyobb fölénnyel nyertünk, és magabiztosabb volt a játékunk. A védekezésre nem panaszkodhatok, hiszen mindössze hat gólt kaptunk, ám a támadások során több ziccer és büntető is kimaradt, ami miatt hiányérzetem maradt. De ezt betudom a sátorállításnak és a garabonciás napok miatti edzéskihagyásoknak. Ám kipipáltuk a nyitányt három ponttal, ami a legfontosabb volt ma.

Az élcsoport állása: 1. Cívis Póló Vízilabda Sportegyesület Debrecen 6, 2. Ceglédi VSE 6, Angyalföldi Sportiskola Budapest 6, 7. Békésút-Békéscsaba 3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában