Cselgáncs

6 órája

Kertész Lívia kétszeres országos bajnok

Minden színű éremből szereztek a Békés Megyei Kano és Judo SE fiataljai a a szegedi ifjúsági B országos bajnokságon. Másodjára állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára országos bajnokságon Kertész Lívia.

Gajdács Pál

Gyáni János tanítványai kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a hétvégén a Szegeden megrendezett ifjúsági B Judo országos bajnokságon, ahol a csapat tagjai számos érmet hoztak haza. A legkiemelkedőbb eredményt Kertész Lívia érte el a +70 kg-os súlycsoportban, aki a kategória kiemeltjeként két ippon győzelmet aratott, így immár második alkalommal állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, megszerezve az országos bajnoki címet. Lívia teljesítménye példaértékű, hiszen minden mérkőzését magabiztosan nyerte meg.

Kertész Lívia, cselgáncs, Békés Megyei Kano Judo SE
A békéscsabai csapat, középen Gyáni János edző, jobbról a harmadik Kertész Lívia
Fotó: Békés Megyei Kano és Judo SE

A -70 kg-os kategóriában az ifjúsági válogatott, Botos Lujza állt tatamira. Lujza szintén remekül szerepelt, egy wazari és kettő ippon értékű győzelmet követően kiegyenlített küzdelemben maradt alul. A háromszoros bajnok végül ezüstéremmel zárta a versenyt.

Kertész Lívia mellett több csabai fiatal is dobogós 

A +90 kg-os súlycsoportban két versenyző képviselte az egyesületet. Csikós László, aki serdülőként indult az idősebbek között, valamint Petrovszki Márk, aki sérülten, de eltökélten állt tatamira. Mindketten két gyönyörű, technikás győzelmet és egy vereséget könyvelhettek el, így bronzérem lett a jutalmuk. 

A gyomai Bushido Judo SE testvéregyesülettől, Buza Péter -50 kg-ban indult a versenyen. Két ippon értékű győzelemmel az elődöntőbe jutott, ahol hibát vétett. A bronzmérkőzést határozottan irányította, majd a bírók leléptették, így a reménység pontszerző ötödik helyen végzett. 

Az elmúlt héten rendezték meg Pakson a serdülő Atom Kupát, ahol Ochkur Polina a -63 kg-os súlycsoportban állt szőnyegre. Polina végigsöpört a mezőnyön, három magabiztos ippon értékű győzelmet követően lett a súlycsoport legjobbja és az aranyérem tulajdonosa.

A Békés Megyei Kano Judo SE versenyzői ezzel megkezdték az őszi versenyidőszakot, számos megmérettetésre készülnek gőzerővel. A versenyzők eredményei nem csupán egyéni sikerek, hanem a csapat összefogásának és eltökéltségeinek bizonyítékai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában