Vívás

4 órája

Kulcsár Győző nyomában az ifjú vívók

Az összes korosztály számára megkezdődött a vívóidény. A békéscsabai Alföld Vívó Akadémia növendékei az elmúlt napokban két versenyen is jártak, előbb a kadét és junior Magyar Kupán, legutóbb pedig a Kulcsár Győző Sport XXI Körversenyen léptek pástra.

Gajdács Pál

Utóbbi a nagyon sikeres a mostani verseny névadója, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző által elindított Olimpici Grand Prix modernizált változata. A hajdúhadházi versenyen a békéscsabai egyesületből 13-an fogtak pengét.

AVA, vívás, Kulcsár Gyözö
A Kulcsár Győző Sport XXI Körversenyen 5. helyezett Gonda Péter (balról ötödik) Fotó: AVA

A legjobb eredményt Gonda Péter érte el gyermek fiú kategóriában, aki bejutott a legjobb 8 közé, s ott csak a későbbi győztes állította meg, így az előkelő 5. helyen végzett.

Sikeres csabai hétvége a Kulcsár Győző Sport XXI Körversenyen

– Péter mellett nem mennék el szó nélkül húga, Gonda Timi, valamint Benkő Benedek mellett sem. Mindkettőjüknek kevés hiányzott a nyolcas döntőhöz – méltatta a vívókat Mecskó Máté edző. – Összességében sikeres hétvégét zártunk, de persze van bennünk hiányérzet. De dolgozunk tovább és reméljük legközelebb még szebb sikereket fogunk tudni elérni. 

Az Alföld Vívó Akadémia eredményei. Fiúk. Serdülő: 32. Tímár Tas, 34. Bjelik-Lantos Botond, 35. Fári Bence, 55. Gonda Péter. Újonc: 16. Benkő Benedek, 39. Gonda Péter, 68. Tolnai Péter. Gyermek: 5. Gonda Péter. Törpici: 22. Futó Sándor, 33. Gáncse Miklós.

Leányok. Gyermek: 55. Pardi Petra, 78. Dudás Lotti, 81. Diaz-Csarnai Liliána, 88. Szkaliczki Kata. Törpici: 10. Gonda Tímea.

A közelmúltban Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban megrendezett kadét és junior Magyar Kupa forduló már közel sem volt ennyire sikeres, mivel a legjobb 64 jelentette a végállomást a gyerekeknek.

A versenyen népes mezőny gyűlt össze, minden számban 100, vagy afölötti indulót regisztráltak. A békéscsabai egyesületet öt vívó képviselte.

– Sajnos most a legjobb hatvannégy jelentette a végállomást a gyerekeknek, de azért ebben az igen erős mezőnyben értékes győzelmekben sem volt hiány. Több ranglistán előkelő helyen lévő vívót sikerült legyőzniük – értékelt Mecskó Máté.

Az AVA eredményei

Fiúk. Junior (140 induló): 66. Harmath Krisztián, 110. Kollár Milán, 124. Kovács Benedek. Kadét (140): 45. Csarnai Roland, 47. Kovács Benedek, 71. Kollár Milán. 

Leányok. Kadét (92): 36. Pataki Anna. Junior (114): 63. Pataki Anna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában