Labdarúgás - Vármegyei II-III. osztály

17 órája

Veretlen csoportelsők a helyi fociban

Szombaton 13, vasárnap pedig további 3 mérkőzést rendeznek a Vármegyei II. és III. osztályú labdarúgó-bajnokságokban. A második vonal északi szekciója kivételével közös vonás, hogy veretlen csoportelsők vezetik a mezőnyt. A Szabadkígyós és a Kamut biztosan megtartja ezt a trendet, mivel szabadnapját tölti.

Bakulya Mihály

A veretlen csoportelsők táborát gyarapító zsadányi csapat mellett a III. osztály északi divíziójában még a Békés II. és a Vésztő sem kapott ki ősszel. Fotó: Kiss Zoltán

A II. osztály északi listavezetője nem tartozik a veretlen csoportelsők közé. A magyarbánhegyesiek most  a nagy küzdő hírében álló Csabacsűd otthonában lépnek pályára, közvetlen riválisaik viszont vendéglátók lesznek. Az apácaiak és a berényiek is szebb reményű, ám mérsékelten rajtoló együttest fogadnak, a csabai vasutasok pedig a sereghajtóval szemben gyűjtenék be első házon kívüli pontjaikat.

zsadány, veretlen csoportelsők, III. osztály
A veretlen csoportelsők táborát gyarapító zsadányi csapat mellett a III. osztály északi divíziójában még a Békés II. és a Vésztő sem kapott ki ősszel. Fotó: Kiss Zoltán

A program. Északi csoport, 7. forduló. Október 5., szombat, 15.00: Mezőberényi LE (3.)–Békésszentandrási HMSE (8.), Csanádapácai EFC (2.)–Dobozi SE (5.), Köröstarcsai KSK (9.)–Békéscsabai MÁV SE (6.). Október 6., vasárnap, 15.00: Csabacsűdi GYLSE (7.)–Magyarbánhegyesi FC (1.). Szabadnapos: Sarkadkeresztúri SE (4.).

A Déli csoport veretlen éllovasa, a Szabadkígyós szabadnapos lesz hétvégén, ezt használhatják ki a közvetlen riválisok, hogy faragjanak a hátrányukból. Közülük az elekiek a meglepetésekre képest Csorvást, a lőkösiek pedig a pont nélkül szerénykedő Újkígyóst fogadják jó kilátásokkal. Az egy meccsel kevesebbet játszó Mezőmegyer és Végegyháza is saját közönség előtt gyarapítaná pontjai számát.
A program. Déli csoport, 7. forduló. Október 5., szombat, 15.00: Eleki USE (2.)–Csorvási SK (6.), Mezőmegyer SE (4.)–Tótkomlósi TC (5.), Végegyházi SE (7.)–Battonyai TK (9.). Október 6., vasárnap, 15.00: Lőkösháza KSK (3.)–Újkígyós FC (8.). Szabadnapos: Szabadkígyósi SZSC (1.).

A Kamut biztosan a veretlen csoportelsők között marad

A III. osztályú bajnokság Északi csoportjában Zsadányban vívják az első számú meccset, ahol a szintén veretlen, sőt még pontot sem vesztő Vésztő lesz a vendég. Az Okány a Sarkad ellen iratkozna be, erre a sereghajtó Bucsának most nem lesz módja, mivel szabadnapos lesz.
A program. Északi csoport, 5. forduló. Október 5., szombat, 15.00: Okány KSK (6.)–Sarkadi KLE (4.), Zsadányi KSE (1.)–Vésztői TK (3.), Kötegyáni FC (5.)–Békési FC II. (2.). Szabadnapos: Bucsa SE (7.).

A Közép csoportban az első és az utolsó lesz a szabadnapos, a tabella szomszédok pedig egymással csapnak össze. Talán egy árnyalatnyival a hazai együttesek térfelén mutatkozik több sansz a pontszerzésre, de a korábbi eredmények is azt mondatják, hogy erre nem érdemes mérget venni.
A program. Közép csoport, 5. forduló. Október 5., szombat, 12.30: Mezőmegyer SE II. (4.)–Telekgerendási LSC (5.). 15.00: Gádorosi LSE (3.)–Kardos KSK (2.). Szabadnapos: Kamuti SK (1.), Gerlai SE (6.).

A Déli csoportban a sereghajtó ellen folytathatja menetelését az élen hibátlan teljesítménnyel menetelő Medgyesbodzás. Szorosabb csatára van kilátás Kevermesen, ahol a Kaszaper a százszázalékos teljesítménye megtartásáért léphet pályára. A medgyesi szomszédvári derbin a házigazdák a nyeretlenségüket számolnák fel.
A program. Déli csoport, 5. forduló. Október 5., szombat, 15.00: Medgyesegyháza SE (6.)–Kunágotai TE (4.), Kevermes SE (3.)–Kaszaper FC (2.). Október 6., vasárnap, 15.00: Békéssámsoni SK (7.)–Medgyesbodzás SE (1.). Szabadnapos: Mezőkovácsházi TE (5.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában