Közélet

2012.06.28. 09:43

Kutya támadt az újságkihordóra Körösladányban

Információink szerint egy újságkézbesítő hölgyet támadott, illetve harapott meg egy kutya szerda hajnalban Körösladányban.

P. G.

Az asszonynak az egyik szomszédos házból, az ott élő Szabados Zoltán sietett a segítségére.

— Elég rázós éjszakánk volt — emlékezett vissza Szabados Zoltán. — Hajnali fél háromkor arra ébredtem, hogy egy kutya vonyít az ajtónkban. Akkor felkeltem és elkergettem. Mintegy másfél óra múlva, olyan négy óra körül azután ugatásra és kiabálásra riadtam.

A férfi egy szál pizsamában indult el, hogy megnézze, mi történik. Egy újságkihordó nő feküdt félig a földön, rajta egy német juhász kutya. Az asszony kerékpárja feldöntve az úton, az újságok szanaszét.

A férfi azonnal a nő segítségére sietett. Felkapta a kerékpárt és azzal próbálta meg elkergetni az állatot. Ha ez nem is sikerült, de a kutya már nem támadta olyan lendülettel az újságkihordót, miközben Zoltán is kiabálni kezdett. Így — maga sem tudja mennyi idő múlva — megjelentek a szomszédok, akik közül az egyik, az állat tulajdonosának a rokona beterelte a négylábút az udvarukba.

— Gyorsan kellett cselekedni, lehet, hogy ha most történne ugyanez, másképpen próbálnék segíteni — tette hozzá Szabados Zoltán.

Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: kiszökött tulajdonosától és megtámadott, illetve megharapott egy 57 éves nőt szerdán hajnalban egy kutya Körösladányban. Egy férfi sietett a nő segítségére, aki elzavarta a kutyát, majd mentőt hívtak hozzá.

A nőt kórházba szállították, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A Szeghalmi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!