Közélet

2010.08.01. 17:08

Lakodalom van minden utcában Csorváson

A boldogító igent kimondja az idei nemzetközi csorvási lakodalmas fesztivál vasárnapi programjának részeként egy helyi ifjú pár is. Szabó Szilvia és Varga László kollégáik rábeszélésének engedtek és úgy határoztak, a szűk családi kört bővítik, együtt lakodalmaznak a csorvásiakkal.

cs. i.

Ezekben az órákban, a fesztivál tizedik évében, a programok harmadik napján felvonultak a kisváros utcáin a lakodalmas csapatok. Amerre járt az utazó, a járókelő, minden irányból násznépek jöttek s mentek. Vagy a nagyszínpadi bemutatkozásra tartottak, vagy a produkció után a sportpálya felé vették az irányt.

A vőfélyek irányította násznépek mulatozása mellett a zsűri árgus szemekkel figyelte a zenekarok hagyománytisztelő szerepléseit. A hét vőfély is vizsgázott az uzoni, a mezőmegyeri, a diószegi, a roma, a Leader, az oromparti, a csorvási lakodalmas csapat élén.
A háttérben nagy felelősség volt a főzőcsapatok vállán is - őket Benke László Oscar-díjas mesterszakács figyelte és zsűrizte.
Idén versengtek a lakodalmas aprósütemények is három kategóriában (édes, sós, kalács).

Megtudtuk, vasárnap borlovagokat és a Békéscsabai Kolbászklub tagjait is várták. Szilágyi Menyhért polgármester elárulta, jövőre a lakodalmi ételek hozzávalója, a hagyma miatt meghívják a Makói Hagyma Lovagrendet is.
Az esti programon Gergely Róbert szórakoztatja a lakodalmas sokadalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!