Labdarúgás

2023.09.16. 09:49

A fiatalok védelmére is hangsúlyt helyeznek az akadémiánál

A Békéscsaba Labdarúgó Akadémia és a Békéscsabai Rendőrkapitányság sajtó nyilvános esemény keretében kötött együttműködési megállapodást szeptember 14-én az utánpótlás-nevelő műhely 4-es honvéd utcai komplexumában.

PR cikk

Szekeres Lajos mezzel ajándékozta meg dr. Bede Sándort

A kapcsolatfelvétel célja az információáramlás élénkítése, a fiatalok védelme, hasznos tanácsokkal való ellátása. A jövőre szóló terveket magában foglaló dokumentumot Szekeres Lajos, a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia szakmai vezetője és dr. Bede Sándor r. ezredes, a Békéscsabai Rendőrkapitányság vezetője látta el kézjegyével.

Szekeres Lajos az együttműködés előzményeiről a következőket tartotta fontosnak megjegyezni:

 Az akadémián azért dolgozunk, hogy minél több játékost adjunk a magyar labdarúgásnak, de nem csak futballban gondolkodunk. Törekszünk a gyermekeink személyiségének széles körű fejlesztésére, hogy jó embereket is nevelhessünk belőlük. Ezért született meg a társadalmi szerepvállalásról szóló cselekvési tervünk, amit három pillérre építettünk fel. Egyfelől szeretnénk elérni, hogy a játékosaink számára legyenek olyan preventív programok, amelyek segítik őket, hogy a mai világban jó döntéseket tudjanak hozni. A másik pillér a társadalmi szerepvállalásunk aktiválását szolgálja, a harmadik pedig a saját megítélésünk megváltoztatására irányul, mert a futball társadalom elbírálása nem mindig pozitív. A mostani megállapodás is ennek a cselekvési tervnek az egyik eleme.

A tervek szerint alkalmanként rendőrök is részt vesznek a jövőben a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia programjain. Megelőzési tanácsokat adnak a sportolóknak annak érdekében, hogy ne váljanak bűncselekmény, illetve közlekedési baleset áldozatává. Felhívják a figyelmet a biztonságos internetezésre, a kábítószerek használatának veszélyeire, a gyalogos, kerékpáros közlekedés alapszabályaira, a személyes tárgyak védelmére, a lopások megelőzésére és még számos egyéb veszélyforrásra.

 Nem volt nehéz meggyőzni bennünket erről a megállapodásról, hiszen közös érdekünk. Az ismert rendőrségi programok évek óta futnak az iskolákban, de a munkatársaimmal folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol meg tudjuk szólítani a különböző korosztályokat. Sportolókról van szó, akik bizonyos napirendek között élik az életüket. Bízunk benne, hogy a mi szabályainkra is fogékonyak lehetnek, emellett a szüleikre és a velük felnövő szurkolókra is pozitív hatással tudunk lenni – fogalmazta meg a rendőrség álláspontját a kapitányságvezető.

A megállapodás aláírását követően Szekeres Lajos egy akadémiai mezzel ajándékozta meg dr. Bede Sándort ezzel szimbolizálva az egy csapat elvét, aki viszonzásként a rendőrök védőszentjét ábrázoló, Szent György-emlékplakettet adományozott a szakmai vezetőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában